Käyttäjän merpe kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • merpe

  Luontoväki voisi mennä itärajan taakse katselemaan näitä ”luonnotilaisia aukkoja” ja siellä on myös rajattomat mahdollisuudet ihailla jatkuvaa kasvatusta (siellä ei ole koskaan muita hakkuumenetelmiä käytettykään). Kiihkeimmät vihreät voisi jäädä sinne pitemmäksikin aikaa.

  merpe

  Turve on aino ”fossiilinen” aine, jota kasvaa moninkertaisesti enemmän, mitä sitä käytetään!

  merpe

  Se on semmonen tosimiesten saha. Jos on ruista ranteessa, niin sillä tekee töitä siinä missä tämänpäivän rinpulasahoillakin. Varaosiakin vielä saa.

  merpe

  Avohakkuut lisää myös monimuotoisuutta. On kasveja, lintuja jne jotka tarvitsevat riittävän suuria aukeita alueita. Tuo vajaa 1% pinta-alasta, mitä vuosittain aukkoja tehdään on varmaankin sopiva määrä tähän!

  merpe

  Tulpan  vaihdon yhteydessä kun tarkistaa kipinän, niin tietää onko vika sähkö- vai polttoaine puolella. Tässä tapauksessa käännyn kyllä Jätkän diagnoosin kannalle!

  merpe

  Mäntyä on uudistettu useita kymmeniä hehtaareita kaikilla konsteilla. Kylvössä olen suosinut muokkauksen yhteydessä tulevalla konekylvöllä. Yhden kerran kävi niin, että itivät hyvin, mutta pitkä poutajakso kuivatti sirkkataimet. Noo sekin uudistu luontaisesti ja on nyt n. 3m. Hirvet on joillakin alueilla riesana ja olen jonkin verran siirtynyt kuusenviljelyyn jopa VT-pohjilla. (Oulunläänissä). Olen myös kokeillut kuusta ja mäntyä sekaiin peltometsityksessä ja se näyttäisi vähentävän hirvituhoja, muttei estävän.

  merpe

  Mutta Timppahan kirjoitti ihan asiaa!!! Hienoa!

  merpe

  Ensin vähän voita kattilan pohjalle ja siinä ruskistetaan pekonia ja päälle hernekeitto pussista tai purkista (ja vähän vettä)! Ja eikun syömään!

  merpe

  Kyllä douglas- on kuusi, mutta puuaines muistuttaa mäntyä. Sille käy samoin kun lehmä muuttuu ravintolassa häräksi, niin douglas muuttuu sahalla kuusesta männyksi. Ainakin meillä päin saa mäntykuidun seassa olla niin douglasta kuin lehtikuusta. (toissatalven kaupassa oli molempia)!

  merpe

  Minä kyllä poltan myös palavat roskat, toki laitan vasta hiillokselle. Sanoma lehdet käärin tollerolle ja solmuun ja sitten palamaan. Ei ole naapuri valittanut, vaikka ei sinne ole kuin vajaa kilometri matkaa. Kukaan ei ole ottanut kantaa, paljonko pitää kulottaa, että saadaan se hiilitasapaino kuntoon. Nehän varmaankin on ihan erinlaista hiilidioksiidia,jotka syntyy kulotuksesta (semmosta ympäristö ystävällistä)?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)