Käyttäjän Metsäheppu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Metsäheppu

  Tuo se selvästi on. Nyt näyttää tosiaan olevan vähenemässä ja ainakin osa kuusista jatkaa taas pituuskasvuakin.

  Metsäheppu

  Olen nyt raivaillut sitä niin että pajuista olen kaatanut vain männyntaimia uhkaavia ja joitain helppoja korkeimpia. Hirvi on kyllä kuviolla viihtynyt ja syönyt pieniä mäntyjä paljonkin. Saa nähdä vähentääkö kuvion yleinen avartuminen hirven viihtymistä minkä verran.

  Metsäheppu

  Paju on matalaa lajiketta. Harvoin yli metrin korkuista. Siitä ei ole männyille suurtakaan haittaa muuten paitsi jos houkuttelee kovasti hirviä.

  Metsäheppu

  Touvottavasti jatkuu vielä tuon vuoden jatkoajan jälkeenkin. Se on tärkeä varsinkin taimikkovaltaisia tiloja ostaneille kuten minulle.

  Metsäheppu

  Kyllä hyötyjä on paljonkin. En ala tässä erittelemään. Kokonaisuutena oikeinkin järkevä vaihto, riippumatta siitä miten tämä yksityiskohta menee. Silti sekin olisi kiva saada hoidettua viisaasti.

  Metsäheppu

  Huolellinen suunnittelu on kaiken a ja o. Viikon reissu silloin kun metsässä on paremmat kelit kuin kotona.

  Metsäheppu

  Joo, harrastuksen ulkoistaminen muiden tehtäväksi ei oikein istu minunkaan ajatusmalliin. Vähän sama kuin että mies hankkisi isolla vaivalla kauniin vaimon, ja sitten vain hörppisi kaljaa olohuoneen sohvalla ja palkkaisi ”urakoitsijan” viihdyttämään vaimoa  makuuhuoneessa.

  Metsäheppu

  Aika perusteellisesti testattua on tuo kaikki, ja hyvin toimii kun tietää mitä tekee.

  Metsäheppu

  Kai mulla nykymittapuun mukaan karski luonne onkin. Toisesta paikasta on kämpässä asumisesta kokemusta jonkin verrankin eikä siinä mitään mahdotonta ole. Lähteestä vettä juomiseen ja peseytymiseen, pienestä akusta sähköä ledilamppuun ja puhelimeen, ruuanlaitto kaminalla tai nuotiolla, ruuan säilytys maakellarissa kylmälaukussa kylmäkalleilla avustettuna, kämpän lämmitys kaminalla, peseytyminen saunassa. Aika helppo perusjutut on viikon ajaksi järjestää. Oleminen on suorastaan mukavaa eikä tarvitse ajella edestakaisin.

  Metsäheppu

  Ompas tullut hyvin vastauksia! Kiitoksia kaikille. Tuo pyörille rakentaminen on kyllä itselläkin ollut mielessä. Lähinnä kuitenkin hain kokemuksia siitä miten lupakäytännöt vaihtelee eri kunnissa jos sitten voisin vedota jonkin muun kunnan metsätalousystävällisempään suhtautumiseen ja yrittää saada samaa itsellekin. Mieluiten kuitenkin menisin ihan luvallista reittiä ja rakentaisin kiinteän rakennuksen jos se vaan tehdään yhtään järkeväksi.

  Joku yöpymispaikka kuitenkin pitää olla kun matkaa on sen verran monta sataa kilometriä ettei viikkoa lyhyemmän savotan takia kannata ajella. Eikä viikkoa taas voi olla peseytymättäkään hikisissä töissä. Sellaista ei taidettaisi millään muulla alalla vaatia eikä hyväksyä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)