Käyttäjän Metsuri motokuski kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,302)
 • Metsuri motokuski

  Tuosta ”jutta urpilaisen” velkapaperista ollaan monta mieltä. Jotkin ovat väittäneet että eipä niitä velkoja ja korkoja tule. Silloinhan muistaakseni valtio velan kertamaksuna kun muut saivat maksella osissa. Sitä en tiedä, tietääkö kukaan, oliko se loppujen lopuksi hyvä paperi. Mutta maksettu ja tehty on että sen mukaan eletään.

  Metsuri motokuski

  Se on kyllä hyvä tuo rautavarsi. Kun tulee kuitenkin lyötyö ”varrelle” niin ei mene poikki. 🙂

  Metsuri motokuski

  Netissä oli näytti olevan vhp metsästyspaketti 420€ sisältää yhden vhp:n kaadon. Minusta aika kallis paketti kun tietää kannan suuruuden ja haitat. Kyllä paikalliset rahastaa osaa.

  Metsuri motokuski

  Hienoa että pyörissä on valinnanvaraa. Itse käytän normi maastopyörää kun meillä on taas paljon metsäteitä ja polkuja. Vähemmän niitä asfalttiteitä. Pyöräily on hyvässä nosteessa ja sehän on kansataloudellisesti järkevää.

  Metsuri motokuski

  Jovain: Aina rötösherroja on ollut, mutta mistä vieraslajista mahtaa olla kysymys, jos ei valtaa pitävistä. Eihän siitä pitäisi olla epäselvää valtakunnassa. On kaukaa haettu jos jostain Mhy hallinnosta

  Kyllä ne jovaininkin silmät aukeavat vielä. Jos ei nyt ihan rötösherroja niin aika paljon olis korjattavaa sielläkin saralla. Ainakin heidän mainontansa on sitä luokkaa että tuntuu uppoavan niihin jotka asiasta eivät juurikaan mitään ymmärrä. Paljon ”helinää” tyhjästä ja tietenkin ilman vastuuta mistään.

  Metsuri motokuski

  Kätevä peli

  Metsuri motokuski

  Nyt taitaa helle tehdä tolopaisen ajatuksista outoja.

  Metsuri motokuski

  Nyt on Annelilla hyvä kysymys ? Tästähän metsänmyynnistä on periaatteessa kyse. Olen tehnyt kummankin. Kerran myytiin yhdelle sahafirmalle hakkuu  hyvän katkonnan vuoksi. Siinä tarjouksessa oli tukin hintaero  pari euroa. Tänä vuonna tarjouksen voitti suuremman kuutiohinnan  tarjoaja.

  Me teimme ratkaisun pelkästään metsän ehdoilla. Arvoimme puunlaatua kriittisesti ja vertasimme katkontaa ja puustonlaatua. Otimme otantana koealoja, joissa vertasimme puunlaatua ja tarjoajan katkontaa mittakepin kanssa. Ensimmäisessä kaupassa tilanne oli se että lyhyillä katkontapituuksilla saimme tukkiosuuden nousemaan niin suureksi että alemman hinnan tuoma tukkimäärän kasvu kompensoi hintaa. Toisessa kaupassa poistettava puusto oli niin hyvä laatuista että katkonta hyöty ei ollut niin suuri, eikä katkonnalla saatu korvattua alempaa kuutiohintaa.

  Täälläkin paljon kirjoitetaan lyhyiden katkontapituuksien erinomaisuudesta, mutta minusta niiden suurin hyöty tulee silloin kun poistettava puusto ei ole niin laadukasta että automaattiapteerausta joudutaan paljon muuttamaan vikaisuuksien vuoksi. Sen vuoksi myyjän kannattaisi olla rehellisesti tietoinen mitä ja minkälaista puuta on myymässä. Se että verrataan leimikon laatua alueen yleiseen tukkiprosenttiin tai tehtyihin kauppoihin ei kerro kyllä mitään.

  Metsuri motokuski

  Perko: Motokuski,  oletko onnistunut jossain, että   jäljelle jäänyt  metsän arvo on hakkuusa lisääntynyt, tai säilynyt edes entisellään?  jos näin  on, niin sitä kannattaa tutkia syvällisesti.

  Jos metsänarvo laskisi jokaisen harvennuskierron aikana pysyvästi niin en koskaan tekisi harvennuksia. Itse olen ainakin tehnyt joka kerta sen havainnon että jokaisen harvennuksen jälkeen on puunmyyntituloja tullut enemmän kuin edellisessä harvennuksessa. Päätehakkuussa sitten realisoituu maksimi puunmyyntituotto. Jatkuvassa ei näin tapahdu, mikäli taimettuminen ei ole riittävää. Jatkuvassa jos aina syödään paras pääoma ja luotetaan siihen että kasvussa jälkeen jääneet ottavat vastaavan kasvupyrähdyksen kuin kadetut valtapuut niin voihan sitä toivoa. Perintötekijät ne ovat puillakin niin kuin kaikilla muillakin.

  Metsuri motokuski

  Niin ja onhan niillä mhy:n korjuupalvelun urakoitsijoilla ihan samanlainen sopimus kuin muillakin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,302)