Käyttäjän Mettäpoika kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Mettäpoika

  Minä pidän tärkeämpänä yksittäisen käsittely-yksikön kokoa kuin palstan kokoa. Mutta mieluusti omatkin metsät saisivat olla pienemmällä palstaluvulla, tällä hetkellä palstan keskikoko ja mediaani huitelevat molemmat 5-6 hehtaarin luokassa. Osalla palstoista palsta onkin sama kuin kuvio tai lähes sama.

  Rajalinjoja ja -pyykkejä tässä tulee harmillisen paljon ja niistä lisäkuluja ja ajanmenekkiä. Lisäksi on paljon kulkuoikeuksien järjestelyä, metsästyssopimuksia yms.

  -Mettäpoika

   

  Mettäpoika

  Puuki, tahtoisin ehdottaa todennäköisyyslaskuusi eriävää vastausta.

  Voisiko se mennä niin, että ensimmäisen puun todennäköisyys männyksi on 20/60, toisen 19/59 ja kolmannen 18/58. Kaikki nämä tapahtuvat, joten todennäköisyydet kerrotaan keskenään ja saadaan noin 0,033314? 6840/205320 murtolukuna eli sievennettynä 57/1711.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Kiitoksia kaikille!

  Sää oli tosiaan äärimmäisen suosiollinen meille. Visakallo piti hyvät esittelyt metsissä ja näimme monenlaisia kohteita.

  Oli mukava viettää aikaa henkilöiden kanssa, jotka jakavat yhteisen mielenkiinnon kohteen ja omaavat paljon tietoa asiasta.

  Ehkäpä tämä voi toimia kipinänä oman kirjoitusaktiivisuuden kohentamisessa.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  jees h-valta: ”Kiinteistövero, hmm, missä ihmeessä se kiinteistö?
  Jo nimi päin prinkkalaa eikä voi toimia mitenkään oikeudenmukaisesti.”

  Itseasiassa kiinteistö kyllä tarkoittaa nimenomaan itsenäistä maanomistusyksikköä. Sitä ei pidä sekoittaa rakennukseen, jonka sijasta sitä kyllä usein virheellisesti käytetään.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinteist%C3%B6

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  A:lla mennään vielä, mutta toivottavasti vuoden lopussa pystyn B:n vastaamaan tähän.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Hannulta ja putelta hyvät täydennykset!

  Hannun kommenttia pidän varsinkin aiheellisena, sillä tarkoitin asiaa juuri niin kuin olit tulkinnut. Pääsi tulemaan ns. aivopieru tuolla hetkellä siis. Vastauksesi luettuani huomasin kyllä virheeni.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Kaupan voi toki tehdä myös kuolinpesän osuudesta, mutta kannattavampi olisi tehdä se kuolinpesän määräosajaon jälkeen. Kannattavuus tulee siitä, että kuolinpesän osuuden ostamisesta, vaikka kuolinpesään kuuluisi pelkästään kiinteistö, ei tule metsävähennystä. Kuolinpesän osuuden ostaminen on nimittäin irtaimen kauppaa. Metsävähennys tulee kuitenkin myös kiinteistön määräosan ostamisesta.

  Metsävähennystä et kuitenkaan voi tehdä omalta osaltasi kiinteistön hakkuutuloista (KHO 12.11.2001/2784), mutta jos sinulla on (tai tulee olemaan) muita kiinteistöjä, joista voisit saada metsävähennyksen alaisia tuloja, saat käyttää metsävähennystä siellä, koska metsävähennys kohdistuu verovelvolliselle, ei kiinteistölle.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Käykääpäs joku tonkimassa lainhuudosta sitten ku sellainen on, että mitä tuosta 1500 hehtaarista makseltiin. Ihmeellistä, että kauppahintaa ei voida julkistaa, kun se jokatapauksessa on kuitenkin julkinen tuota kautta.

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Mettäpoika ois kuullu sellasta huhua, että nuo heijastavat nauhat olisivat käyttökiellossa. Syy on kuulemma se, että on ilmeisesti joskus eksyny sitä tavaraa sitten sellukattilaa ja on soosit menny pilalle.

  Vahvistaako joku tämän huhun?

  -Mettäpoika

  Mettäpoika

  Mitenkä riittoisia tuollaiset sparymaalit, esimerkiksi tuo Soppec Fluo marker, ovat? Onko arvioita siitä, montako runkoa pystyy merkitsemään?

  -Mettäpoika

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)