Käyttäjän mietiskelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • mietiskelija

    Täytyy kyllä ihailla Planterin analyyttistä ja asiallista otetta. ”Ongelmaporukan” hän määritteli kyllä osuvasti. Voimia!

    mietiskelija

    Meidän suunnistusseurassa maanomistajilta kysytään luvat kilpailujen järjestämiseen (muutamia satoja osallistujia). Samassa yhteydessä pyydetään lupa kuntosuunnistusten järjestämiseen (noin 100 osallistujaa) tulevina vuosina. Jokavuotinen kysely kuntosuunnistuksiin kaikilta maanomistajilta olisi isohko työ, koska jo muutaman kilometrin ratakin menee helposti  yli kymmenenkin maanomistajan alueelta.

    Mikäli pysäköinti järjestetään esim. pihapiirin läheisyydessä tai vaikkapa kesantopellolla niin siihen kysytään tietenkin aina lupa.

    Toimin itsekin ratamestarina ja pyrin välttämään reitinvalintoja, jotka kulkisivat hakkuuaukeiden ja nuorten taimikoiden läpi. Toki suunnistaja ei mielestäni edes voi merkittävässä määrin tuhota taimikoita. Tällaiset kohteet ovat itseasiassa suunnistuksessa epämiellyttäviä.

    Jos sattuu kohdalle, niin menkää pyytämään kartta ja vaikkapa alan harrastaja mukaan opastamaan, niin voi syttyä kipinä mukavaan lajiin. Kahvitkin toivottavasti tarjotaan. Kiitos kaikille lajiin myönteisesti suhtautuville maanomistajille.

    mietiskelija

    Toisessa ketjussa uudehko metsänomistaja sanoi, että ostajat eivät halua kuitupuuta hankintana (tarkemmin hän puhui pienpuusta).

    Tämä tuntuu kummalliselta, kun on paljon puhuttu siitä, että ostofirmojen motoyrittäjille kuitupuukohteet ovat kannattavuuden rajoilla.

    mietiskelija

    Toimeentuloni ei ole riippuvainen metsänomistuksesta. Mietin kuitenkin paljonkin kokonaiskannattavuuteen (taloudellinen, henkinen, fyysinen ja ajallinen) liittyviä tekijöitä. Hoidan metsiäni aktiivisesti ja se ei ole pois mistään tärkeämmästä. Lumppi näki hyvin tämän puolen. Tänä talvena ei ole meilläpäin päässyt edes hiihtämään mutta metsätyökelit olisivat olleet suosiolliset, jos olisi ollut mitä tehdä.

    Toimintani on varmasti pienimuotoista kuitupuun hakkuuta, enkä kykene Jätkän mainitsemaan suoritukseen. 125 kuutiota vuodessa on jo paljon sekä vaatii ison pinta-alan.

    Itäsuomesta tuli asiaan liittyvä oleellinen kommentti liittyen puiden painoon perustuvaan mittaukseen. Yllättävän hitaasti se on yleistynyt.

    mietiskelija

    Jos tutkimusten perusteella kantokäsittely kannattaa tehdä ja lakien perusteella se tulee tehdä kesähakkuissa (en ole tarkastanut), niin kummastuttaa tämä keskustelu.

    Puun myyjä odottaa, että käsittely tehdään ja hinta sisältyy kuutiohintaan.

    Jos harvennuksissa on aineen levitysongelma, niin se varmaan saadaan korjattua. Tähän luulisi liikenevän jopa valtioltakin tutkimus- ja tuotekehitysrahaa.

    Jos metsiä alkaa tuhoutumaan merkittäviä määriä kantokäsittelyn laistamisen takia, niin ehkä markkinat sen sitten korjaavat vähän pidemmällä tähtäimellä.

    mietiskelija

    Hyvät perustelut suorittavalta. Minua kiinnostaa hakkuutyöskentely vain teknisen tiedon ja toiminnan kannalta (puun valinta ja käsittely). Youtube on kahlattu läpi ja siellä keskitytään aika paljon koneiden esittelyyn, joka ei kiinnosta.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)