Käyttäjän mlauril2 kirjoittamat vastaukset

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • mlauril2

  Osalla lohkoja ei ole aina päässyt vaikuttamaan että koivua on liikaa, ja tästä syystä asian kanssa joutuu vain elämään. Metsän tuotto ei ole varmasti paras, mutta en usko että jokainen lohko on se ”helmi”. Totta että jos rangat tekee aivan loppuun asti aikaa palaa sekä turhaa bensaa ja höyty taitaa olla mitätön. Jos koneella pääsee tekemään, menee se ranga aika kivuttomasti loppuun saakka.

  mlauril2

  en nyt sentään metsässä kiiloja rupea tekemään vaan ihan sirkkelillä kuivasta puusta verstaalla. Kun kiila on sopivan loiva en ole huomannut että ne pois hyppivät vaikka jäisiä isoja ei mitään riukuja on kaatanut. Suurimmat reilu 70cm tyveltä on ihan huoletta kahdella puukiilalla rakennusten vierestä saanut kaadettua. Eikä ole edes tarvinnut jännittää..

   

  Ja ei tietenkään nuo puukiilat kestä yhtä kauaa kuin muoviset sun muut, mutta yhdellä muovikiilan hinnalla saa tammisia jo ison nipun.

  mlauril2

  itse olen tehnyt kaatokiiloja esim tammesta, pihlajasta, saarnesta tai pyökistä. Hyvin kestävät kun rauhassa moskalla napauttelee. Helposti kymmenet rungot parilla kiilalla kaataa ja sitten ne voi hylätä metsään. Noilla puu kiiloilla et tarvi ketjua varoa eikä niin väliä jos vähän sipasee päästä pois kun voi heti heittää pois.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)