Käyttäjän moto79 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • moto79

  Aamulla tuli etsittyä vikaa 460:sta kun hävisi vedot, kuvittelin ensin että vika kulmavaihteessa mutta vika oli akselista hävinneet booritukset kytkinrummun puolelta. Ensiapu oli akselin kääntö toisin päin kun näyttää booritus menevän kulmavaihteen päässä pitemmälle. Itsekkin huomasin että kytkimen purkaminen näyttää olevan vaikeampi kuin vanhemmissa.

  moto79

  Viimeiset lainannostot viime kesältä ja silloin marginaali reilu prosentti. Vanhemmissa lähempänä kahta ja kaikki tasalyhennyksinä 10 ja 15 vuotta. 60% kävi metsä vakuudeksi.

  moto79

  Voipi olla että syksyllä pitää lavettikyyti kaivurille ja motolle tilata. Ajopuoli hoituu maataloustraktorilla niin se siirtyy ajamalla. Siirrot kun ei ole niin päivän päälle niin säästää kustannuksissa kun ei varta vasten tule yhtä konetta siirtämään.  Lähemmilläkin palstoilla olen pyrkinyt että vähintään 15ha harvennettavaa olisi kerrallaan.

  moto79

  Vielä muutama kuukausi sitten olin sitä mieltä että 25km päässä sijaitseva tila alkaa olla liian kaukana. Nyt sitten kauimmaiseen on 50km ja erittäin työllistävä lähivuosina. Pitää vain asennoitua eri tavalla eli täysiä työpäiviä ja kun koneet palstalle vie niin sinne ei uudestaan ainakaan 5 vuoteen mennä.

   

  moto79

  Tuntihinnalla tuommoiset pitää tehdä ja jos meinaa että siitä jotain jää palkkaakin niin 50€+alv on ihan sopiva tuntihinta. Ja jos ei muista polttoaineen päivämaksua maksaa niin voipi tulla kalliiksi kun löpöllä ajelee kuorma päällä yleisellä tiellä.

  moto79

  Ennen suuremmat tilat oli vielä jotenkin järjellisissä hinnoissa mutta rahastot ja ainakin tällä seudulla Tornatori maksaa niistäkin kovia hintoja. Huutokaupassa ei tarvitse kuin kaksi huutajaa niin hinta nousee korkealle.

  Suoraan omistajilta voi vielä saada ihan kohtuu hintaan, itselleni tosin on käynyt muutaman kerran että ostaja on jo ollut ilmeisesti ennalta tiedossa ja ”tarjouskilpailulla” vaan määritellään hinta.

  moto79

  Voi tosiaan metsärahastojen tuotot olla tulevaisuudessa aika tiukassa. Ainakin tällä seudulla niitten ostamista metsätiloissa päätehakkuut lähitulevaisuudessa aika vähissä. Tosin voihan sitä alkaa hakkaamaan parhaassa arvokasvussa olevia kasvatusmetsiä…

   

  moto79

  Näköjään pitää sitten olla tyytyväinen jos pystyn neuvottelemaan alle kahden prosentin. Joka tapauksessa ei kannata vielä alkaa muita ”varmoja” sijoituskohteita realisoimaa jossa tuotto yli 5 %. Tilanne muuttuu sitten kun korot joskus nousee.

  moto79

  Nyt ilmeisesti tuli ostokiintiöt täyteen kesäkorjuu päätehakkuista, tukkien hinnat useammalla yhtiöllä tulleet alas reilun vitosen. Ihmeen kauan ne kestikin ylhäällä, tosin ei ensi kevään tilannetta kukaan tiedä varmasti.

  moto79

  Kilpailu tosiaan tekisi terää, Neste oli nostanut melkein satasella tynnyrihintaa viime vuodesta. Lähimmälle mittarille reilut sata kilometriä eli ei niitä vieläkään kovin tiheässä ole.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)