Käyttäjän Nuakka kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 133)
 • Nuakka

  Perko, olen käynyt itse myymälläni aukolla savotassa myyntipuun merkeissä jo kaksi kertaa, ja ikää 52v.

  Nuakka

  Taas on monelta unohtunut”Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta…”

  Nuakka

  Myrsky kaataa kyllä melko samalla tavalla harsittua kuin muutenkin harvennettua metsää, tai aukon- tai pienaukon reunametsää. Tämä ei tosin ole akateeminen,tekoälyllä simuloitu päätelmä  vaan omin silmin nähty. Mitä tulee heinään, sitäkin vain jostain löytyy jk-metsään. Hirvi kyllä syö kaikkialla koivuja ja mäntyjä, paitsi että niitä tulee jk-metsään tietenkin vähemmän. Vai onko joku nähnyt harsitun metsän joka muuttuu pikkuhiljaa koivikoksi tai männiköksi. Mielelläni toki myöntäisin olevani väärässä, ja jk osoittautuisi kaikkialla ylivoimaiseksi menetelmäksi ja lähes kaikki hoitokulut jäisivät pois, ja koneyrittäjätkin osallistuisivat talkoisiin ja tekisivät poimintahakkuun aukon taksalla. Omat kuviot olen sillä silmällä katsonut, ja n. 2% varmaan hakataan seuraavaksi poimintahakkuulla, koska: valmiiksi selkeästi eri-ikäisrakenteinen, tai todella kivinen ja jyrkkä rinne, tai oma aamukahvipöydän maisema.

  Nuakka

  Joko muut ovat alkaneet reagoida tähän ”vihreään siirtymään”? Ennen viime vaaleja, kun jutut alkoivat mennä tällaisiksi, hakkasin rantakuvioita aukoksi etupainotteisesti, harvensin ja kunnostusojitin kaikki suokuviot. Loppu vaalikausi mennään suht normaalisti, ja jos meno (ja gallupit) näyttävät pahalta, sitten mietitään jatkoa. Ehkä aukkoja tulee aika ravakasti. Inhottavaa kun on tällainen uusi riesa jota vakuutus ei korvaa, myrskyjen, hirvien ja heinittymisen lisäksi.

  Nuakka

  Isuzu d-maxista kokemusta 2015 alkaen. 140000 km olen ajanut, etujarrupalat ja yksi sulake vaihdettu koko aikana(öljyjen lisäksi). Kulutus 7,5-17/100km, suurin kulutus kun perässä täysi 3,5 tn perävaunu. Hyvä ajaa, kulkee maastossa. Ostaessa hintaero muihin vastaaviin useita tuhansia Isuzun eduksi. Ostan uudelleenkin jos tulee joskus ajankohtaiseksi.

  Nuakka

  Tämähän olikin hyvä taktiikka, annettiin Kristalle ja Marialle muutama kymmenen miljoonaa niin pääsivät  ostamaan suojelualueita ja hehkuttamaan sitten saavutuksiaan somessa. Halpa hinta tehtaanperustamisrauhasta.

  Nuakka

  Jovain, kannatta pyytää ettei motokuski nostele tukkeja uralle vaan uran viereen, on helpompi ajaa puut laaniin.

  Nuakka

  Annelj, olpa kerrannii heleppolukuset kotjsivut! Kaeken muun hyvän lisäks on vielä niin hövelj virma että näretukinnii katkasoovat vasta 15 sentin kohalta. Ja aekonaan niillä olj niin innokas ostomies että soetti vielä uuvevuuen uattoiltana ja kysy henkilotunnuksen ettei jiä viimetinkaan.

  Nuakka

  Tuossa MM kommentissa tiivistyy koko metsäurakoinnin, – palvelun ja -neuvonnan henki, ei kannata kokeilla muuta kuin samaa mitä muutkin tekevät.Suurin edistysaskel vuosikymmeniin on paakkutaimi ja hakkuuketjun kasvanut tuntituotos. Hienoja asioita molemmat, mutta uudet mo sukupolvet tulevat valitsemaan metsän suojelun ja mahdollisimman helpon ja (tulokseltaan)siistin puukaupan väliltä(jos silloin vielä on puun jatkojalostusta). Metsäyhtiöt ovat tämän jollain tasolla jo oivaltaneet, sama hemmo ostaa puut, myy taimet, raivaukset, lannoitukset, tienteot(?). Paljon olisi vielä tilaa ketterille pikkufirmoille , jotka olisivat kuin privat pankkiireja metsänomistajalle, pitäisivät asiakasta kuin kukkaa kämmenellä. Mhy:llä olisi ollut tässä taivasten valtakunnan avaimet käsissään, mutta turha jäykkyys, politikointi ja salaseuraisuus eivät ole parhaita markkinavaltteja.  Ei kerta kaikkiaan ole tätä päivää, että seuraava kontakti puukaupan jälkeen on, kun ilta kahdeksalta motokuski soittaa, ”tulin tähän sinun leimikolle, onko siellä jotain erikoista?”  Itsellä on melko täystyöllisyys yrittämisessä jo maansiirto, metsätalous ja matkailupuuhissa joten en ehdottomasti ehkä ala metsäpalvelujen tuottajaksi(paitsi jos kuitenkin saattaisihan tuota harkitakin)

  Nuakka

  Varmasti ajetaan se 30000m3, ja moni urakointiyritys näkyy tekevän Fonectan mukaan tulosta pari tonnia/työntekijä. Toki jotkut pärjäävät paremminkin.  Ei oikein ole markkinälähtöisyys muotia metsäkoneurakoinnissa, googlettamalla vaikea löytää pienemmällä metsäkoneella urakoivia. Siinä voisi olla markkinarako hyvällä asenteella toimivalle yrittäjälle, neuvoisi ja hoitaisi mhy:tä pienemmällä kulurakenteella hankintakaupan, kilpailuttaisi hintoja , ja hakkaisi/hakkuuttaisi sopivan kokoisella kalustolla. Siihen vielä kännykkäsovellusta, kuvia ennen/jälkeen hakkuun, reaaliaikaista kuvaa työstä, yms. Mutta ei, mennään vaan entisellä tekniikalla ja ihmetellään kun kaupunkilaismetsänomistajat eivät myy puuta ja joku ilkeää kauhistella leveitä ajouria eh-metsässä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 133)