Käyttäjän ollikolli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 89)
 • ollikolli

  Näen metsänomistajan kannalta hiilinielukorvauksen positiivisena, eihän se tarkoita että metsiä ei voisi hakata vaan tulee puunmyyntitulon lisäksi siltä ajalta kun metsien annetaan kasvaa. Ei se ole teollisuuden puunkäytöltä pois.

  ollikolli

  Mielenkiinnolla seuraan keskustelua tuleeko hiilinielu kompensoida metsänomistajalle. Siinä olisi kohtalainen lisä metsän tuotto-odotukseen, jos näin tulisi tapahtumaan. Arvioita keski-euroopassa metsän sitomasta hiilestä 8-10t/v/ha eli esim päästöoikeuden hinnalla 35€/t hehtaarille korvausta 280-350€/vuosi. Miltä kuullostaa?

  ollikolli

  Tokalla neljänneksellä puun hinta korkeimillaan 25 vuoteen keski- ja itä-euroopassa. Erityisesti kova kysyntä ehjälle puulle ( ilman myrsky-/kirjanpanajatuhoja). Sahatavaran hinta pysyy korkealla tasolla uutisia Ruotsista  tässä linkki https://www.skogen.se/nyheter/har-skot-timmerpriserna-i-hojden

  ollikolli

  Nopeasti katsoen vois olla ongelmia tiedoissa , joiden pohjalta tilastot tehty. Ei oikein kuullosta loogiselta asiasta sen enempää tietämättä.

  ollikolli

  Luulen että tässä vaan keksitty keino vaikuttaa puunhintatilastoihin, tehdään kauppaa runkohinnalla , niin kuitupuun hintatilastoihin ei tule hyppäystä ylöspäin. Runkopuukaupathan jää hintatilastojen ulkopuolelle.

  ollikolli

  Minkä verran maksavat korvauksia? Onko kukaan tehnyt sopimusta heidän kanssaan? Ajatus hyvä, pelkään vain että metsänomistajan osuus ei kovin kaksinen. Olisi hyvä jos toimijoita olisi useampia, niin kompensaation voisi kilpailuttaa

  ollikolli

  Kuutio on näppärä työkalu tarjousten lähettämiseen ja hallintaan. paljon vaan puuttuu toimijoita Kuutiosta alueella , jossa omat metsät sijaitsee. Löysin Kuutiosta ostajan pienelle harvennuskuviolle, johon en uskonut kiinnostusta olevan ollenkaan.

  ollikolli

  Näin metsänomistajana olen tyytyväinen kun on ostajia jotka ovat valmiita maksamaan metsätiloista kunnon hinnan. Mikä hinta on sitten oikea, siitä on yhtä monta mielipidettä kuin keskusteluun osallistujia. Ehkä nämä ostajat näkevät metsän omistamisen arvokkaampana kuin suurin osa palstan kirjoittajista? En ymmärrä mikä vika siinä että on ostajia, jotka ovat valmiita tarjoamaan enemmän? Pelko siitä, että omistus valuu ulkomaille ja on kasvotonta on mielestäni aika turhaa. Luulen että jokainen pitää omaisuudestaan niin hyvää huolta kuin mahdollista.  Yleensä kauppa tehdään kun ostajan mielestä hinta on edullinen ja myyjän mielestä tarjous hyvä. Turha syyttää ostajia siitä että haluavat sijoittaa rahojaan. Turha myöskään arvostella myyjiä. Jokainen saa myydä kenelle tahtoo. Vapaassa markkinataloudessa se on mahdollista ja myös varmistaa aidon hinnanmuodostuksen.

  Jos hinnat ovat järjettömiä , niin myykää ne metsänne. Mitä turhaa valitatte, senkun nautitte rahastojen rahoista.

  ollikolli

  Hakemuksia jo 2 * määräraha, joten jos lisää rahaa ei tule niin osa jää ilman.

   

  ollikolli

  Suomen Metsäkeskus Facebook päivitys eilen:</div>

  Metsitystukihakemusten käsittelyssä ja päätösten valmistelussa on ollut teknisiä ongelmia. Tämän vuoksi pystymme tekemään vain osan päätöksistä niin, että kevään aikana päästäisiin tekemään tuen mukaisia viljelytöitä.Tuen hakijoiden kannattaa varautua aloittamaan metsityksen valmistelevat työt myöhemmin tänä vuonna, ja viljely siirtynee keväälle 2022. Töitä ei saa aloittaa ennen hyväksyttyä tukipäätöstä. – Sanna, Tampere

  Eli sössittiin tämäkin, kun tietojärjestelmät ei toimi. Ja vahva suositus oli paperihakemuksen sijaan netin kautta. Ei sitten toimi eikä varmaan virkamiehiä kiinnosta eikä varmaan kukaan taas ole vastuussa mistään.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 89)