Käyttäjän ollikolli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 70)
 • ollikolli

  pohjois-savossa mainitaan metsätuhojen kohdalla:

  Kuusenviljelyä suositaan nykyisin siksi, että männyn ja lehtipuiden viljely on erittäin tuhoaltista runsaan hirvikannan takia.

  Muuta en sitten hirvistä metsäluonnoksessa löytänytkään. Yleisesti puhutaan kuusettumisen vaaroista ja siitä että koivua pitäisi istuttaa kuusen sijaan. Syy kuuseen suosimiseen löytyy tuosta yhdestä lauseesta, jota ei sen enempää siis analysoida.

  Laitoin palautetta

  On kyllä vaikeata ymmärtää miksi tämä asia tietoisesti sivuutetaan eikä siihen haluta puuttua

   

   

   

  ollikolli

  Olkaa tyytyväisiä että on ostajia jotka maksavat hyvän hinnan metsästä. Silloin kannattaa myydä jos hinta on mielestänne liian korkea. On täällä ihmeellisiä valituksen aiheita. Jokainen hoitakoon metsänsä lakien mukaan, turha sitä on sen enempää miettia. Kaikki omistusrajoitukset kuuluvat enemmän menneen maailman neuvostoliittoon.

  ollikolli

  Metsät vakuutettu kun kolhoosissa paljon ylikypsää metsää. Metsäyhtymä sukulaisetn kanssa on ehkä se ihan vihonviimeinen osmistumuoto.  Olisi mielenkiintoista nähdä vertailua tarjolla olevista metsävakuutuksista ml. kattavuus eri tilanteissa. Enkä nyt tarkoita että joku kerää hintatiedot ja sitten laittaa sen mukaan vakuutukset järjestykseen kuten taannoin jossakin oli julkaistuna. Samoin vakuutusten myyjien taso vaihtelee suuresti, hinnatkin ovat ihan mitä sattuu riippuen keneltä kysyy.

  ollikolli

  Kesäkoivut 0,285 st/kpl + alv , laadusta en osaa vielä sanoa mitään kun toimitus vasta tulossa. Suoraan taimitarhalta ilman turhia välikäsiä.

  ollikolli

  Löysin jotain tilasto vuonna 2019 istutetuista 180milj taimesta Suomessa:

  Istutettavista taimista reilut kaksi kolmasosaa on kuusta, mäntyä noin 30 prosenttia ja koivua noin kolme prosenttia

  Toki muitakin tapoja on metsää uudistaa, mutta jos Saksan metsätuhot tulevat viiveellä tänne niin suoraan katastrofia kohden menee metsätalous täydellä vauhdilla. Hirvi/kauris/peurakannat ehkä kannattaisi nyt saada kuriin, että muutakin kuin kuusta uskallettaisiin istuttaa……

   

  ollikolli

  Jonkin verran eroja lannoiteiden määrissä (550 – 600 kg/ha), lentolevityksen hintoja vertasin 1.kohteella keskenään, 2,kohteella tarjouksia sekä lento- että maalevityksellä. En nyt viitsi hintoja tähän laittaa, mutta hinnanerot koskivat toki vertailukelpoisia tarjouksia.

  ollikolli

  Tässä vielä parin kohteen kasvatuslannoituksen hinnoista: noin 5 tarjousta kumpaankin kohteeseen, sekä lento-että maalevitykselle kysyin hintoja.

  1. kohteen hintaero alimman ja ylimmän tarjouksen välillä 33%, 2. kohteen hintaero alimman ja ylimmän tarjouksen välillä 35%.

  Kannattaa siis kysellä hintoja, siinä sitä pääsee parhaille tuntipalkoille.

   

  ollikolli

  Kesäkoivut istutetaan heinäkuulla, ensvuonna vois olla urakkaa tarjolla.

  ollikolli

  Miten onnistuisi kesäkoivujen istutus?

  ollikolli

  Ihan mielenkiintoinen aihe. Alkuperäinen kysymys kuului onko riistatiheiköstä hyötyä. Onkohan tästä mitään (tieteellistä) tutkimusta vai meneekö vain mutu-tuntumalla ja veijo esson baarin kantapöydän painavilla mielipteillä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 70)