Käyttäjän pena kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • pena

  Hakijoitahan on aina, sieltä on hankala erottua jos ei ole kokemusta. Kaikkein tärkeintä opiskeluissa on harjoittelut ja niiden hoitaminen kaiketi hyvin. Suurin osa harjoittelijoista työllistyy myöhemmin ko. organisaation palvelukseen. Harjoittelijat ovat toimijoille tärkeitä ja mielellään niitä otetaan.

  Hakeudu sinne mikä kiinnostaa sinua eniten äläkä välitä liikaa muiden mielipiteistä. Palkat eivät niin hääppöiset ole mutta vapaatyöaika on suuri etu.

  Tekijöille on aina töitä.

  pena

  Onhan tämä mhyn toiminta melkoista. Ostaja ja myyjän rooli, kumman etu toteutuu viime kädessä? Vähän kun myisi asuntoa ja siellä välittäjä toimisi sekä myyjänä että ostajana – kuinkahan monelle menisi läpi moinen toiminta?

  Mhyn neuvoja kerää tarjoukset ja välittää korjuupalvelun hankintavastaavalle, että lyöppä vähän enempi euroja päälle niin saadaan leimikko. Lisäksi mhy kilpailuttaa mielellään puukaupat mutta ei koskaan taimia tai muokkauksia, miksiköhän? Mhy ajaa viime kädessä omaa etuaan ihan niinkuin firmatkin. Kyllä tähän olisi syytä muutosta tulla.

  pena

  Nykyisillä organisaatiorakenteilla ja väen määrällä täysin mahdotonta ottaa yhteyttä kaikkiin metsänomistajiin. Kentältä jatkuvasti vähennetään ostajia ja alueet laajenevat. Tähän vielä yhdistettynä se, että puuta on melko hyvin tarjolla niin siinäpä se. Työaika on rajallista ja mietittävä mihin sen käyttää.

  Toki ainahan ostajat voisivat aktiivisempia olla ja ottaa enempi yhteyttä, en sitä sano. Kyllä ostajia kentälle mahtuisi enemmänkin.

  pena

  Teetät esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksellä puunmyyntisuunnitelman eli leimausselosteen, niin se riittää maistraatille (ainakin Keski-Suomessa). Jos olette Mhy:n jäseniä ko. toimenpide ei maksa mitään.

  pena

  Kyllä melkein ainoa järkevä vaihtoehto on tehdä avohakkuu.

  pena

  Ostaako Enso Keski-Suomesta puita aktiivisesti, onko tietoa?

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)