Käyttäjän Petkeles kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 315)
 • Petkeles Petkeles

  Sitä paitsi olen itsekin sitä mieltä että metsätalouden ekologisella puolella on edelleen kirittävää

  No en kyllä usko. Perustelut: Kuulostaa punavihreiden salaliitolta. Suomessa on suojelualueita. Naapurin ranen lintulaudalla kävi tiainen jonka pitäisi olla sukupuutossa. Avohakkuualalla on perhosia. Ja sitten klassikko: Hollannissa ei ole metsiä.

  Loppuun sarkasmivaroitus.

  Petkeles Petkeles

  Kyllä, tietosuojalaki- ja asetus rajoittaa niin ettei edellä mainittuja tietoja voida luovuttaa kuin pyynnöstä.

  Petkeles Petkeles

  Saadaan parannettua suomalaisen talouden laadullista ja määrällistä kasvua kun aletaan ajoissa miettimään mitä fossiilisten jälkeen.

  Petkeles Petkeles

  Hyvä on olla ennakkoluulottomia visioita tulevaisuuteen, luulen ma.

  Petkeles Petkeles

  Aika eeppistä tekstiä 🙄 En osaa olla pahoillani tuon artikkelin puolesta kun mielestäni siinä avataan kiitettävän hyvin asiaa.

  Petkeles Petkeles

  Ei kiitos, mulle riittää että itse ymmärrän.

  Petkeles Petkeles

  Ylen juttu ei tarjonnut mitään faktaa asian tueksi.  Ei edes sitä, mihin esitetyt asiat perustuivat.

  Tä? Minä löysin jutusta linkin yhteen tieteelliseen julkaisuun, yhteen selvitykseen sekä useita Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden kommentteja.

  Petkeles Petkeles

  Mutta voisiko tästä uutisesta jäädä pieni epäilyksen siemen kytemään mieleen? Voisiko olla että suomalaisellakin metsäalalla on vielä huimasti  petrattavaa ympäristönsuojelussa riippumatta siitä mitä muualla tehdään?

  Petkeles Petkeles

  Teitkö Petkeles kolme kesää sitten perkauksen hyvissä ajoin vai viime tipassa?

  Siinä oli vähän kaikenlaista, isoin yhtenäinen alue 15ha. Ehkä ensimmäisenä jää puolen metrin korkuinen kuusikko leppävesakon kiinniajamaksi, se tuli raivattua etupainotteisesti. Sitten on luontaisesti uudistettua männyntaimikkoa jossa olin jo hyvän metsänhoidon vinkkelistä viime tipassa liikkeellä.

  Petkeles Petkeles

  Näkyy omat syksyllä 2017 tehdyt varhaisperkaukset vesoneen sen verran että tänä kesänä havupuun taimet jäävät jo selvästi vesakon alle. Kovin paljon paremmin ei ole mennyt kohteilla jotka on raivattu kesäkuukausina, ehkä mätäkuun aikana raivattu perkausjälki säilyy pisimpään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 315)