Käyttäjän Pihkakintas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 111)
 • Pihkakintas

  Paljon piilovikoja myös. Tekee ison loven kannattavuuteen, jos sahaamisen kuivaamisen ja höyläämisen jälkeen joutuu tekemään raakkia.

  Koivulattia on kyllä hieno.😎

  Pihkakintas

  Totta varmasti kaikki kauniit sanat koivusta.

  Pääasiassa koivua tulee kuitenkin sieltä, missä EI OLE hoidettu taimikkoa.

  Ja ne pienet tukkierät ei tunnu kiinnostavan ketään, vaikka olisi laadukasta sahatukkia. Ei ole toimivia markkinoita, niinkuin kuusella ja männyllä.

  Pihkakintas

  Viis on riittäny. Jaksaa tehdä jotain muutakin samana päivänä.

  Pihkakintas

  😁 Joo. Ei ole kelit yhtään kuivumaan päin, saa nähdä muuttuuko olomuoto vaan… Kohta täytyy vaihtaa EN20471 paukkuliiviin!

  Pihkakintas

  Ja saha apulantasäkissä mopon tarakalla illalla kotiin. Seuraavat kamppeet olikin sitten valkoiset käärinliinat.

  Hva Technical raivaushousut imee enemmän vettä kuin Technical Robust viiltosuoja housut. Tiukemmin istuvassa lahkeessa ei lisäpaino roikota housuja vyötäröllä tai henkseleissä.

  Pihkakintas

  Ostajan kannattaisi ottaa virtuaalilasit pois päästä ja laittaa laatuvaatimukset nettiin. Ei tarttis meidän keskenään kinata…

  Semmosiakin maita on, kun laatuvaatimukset, tienvarsihinnat ja arvoapteeraustaulukot on netissä. Samoilla ostajilla.

   

  Pihkakintas

  13″ ja 15″ jää molemmat pois. Korvaava 14″ ilmeisesti lähempänä vanhaa 15″.  Sama vetopyörä käy. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko muuta muutosta itse ketjuun. Meneekö ohi X-Cutista.

  Mullakin oli vähän aikaa enää neljää eri moottorisahan teräketjua, kun lyhensin Pilkemasterin laipan (Hva 64 vl) Stihlin ketjulle (63 vl) sopivaksi.

  Pihkakintas

  Siltä vaikuttaa. Ihminen on ihankuin joku haitallinen vieraslaji. Afrikasta tullut.

  Pihkakintas

  Tämä valaisi käyttötarkoitustasi aika paljon.

  Huskun perinteinen vyö työkaluilla on mielestäni ihan sopiva ja laadukas setti. Työsi vastaa pitkälti manuaalista harvennusta, johon se on tarkoitettu. Flexihän on ilman työkaluja,  ja enempi tarkoitettu ylijäreän tai tuhopuun korjuuseen. Fiskarssista ei omaa kokemusta, mutta tuntuu kädessä jotenkin kömpelöiltä.

  Saksien pysymistä voi parantaa poraamalla pultin läpi keskeltä koteloa. Sakset toimii vanhana paremmin, kun nivelissä on reilusti klappia.

  Käytin parikymmentä vuotta mitassa saksimallista päätä. Uudessa Stihlin mitassa tuli taittuva pää mukana. Nyt se tuntuu paremmalta, vaikka joskus olin sen todennut sen huonommaksi.😁

  Hyvä aihe, TV, kokemukseen perustuva asiatieto on aina kuuntelemisen arvoista. Työkalun toimivuushan on yleensä pienestä kiinni.

  Pihkakintas

  Ei taida olla vaihtoehtoja. Menee jotenkin toimialojen mukaan. Itselläni oli YEL aluksi, viljelijäksi ryhdyttyäni piti vaihtaa Melaan.

  (Tämä on kyllä vanha asia v. 2000, voi olla muuttunut)

  Työterveyshuollon kulut saa vähentää maatalouden verotuksessa. Myös kaikki mihin on lähete työterveyshuollosta.

  Metsätilallisen, jos on Myel vakuutettu, kannatta täyttää myös maatalouden veroilmoitus. Sinne kelpaa kaikki Myelit ja työterveyshuollot. Tappiot saa vähentää metsätalouden pääomaverossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 111)