Käyttäjän pikkutukki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 737)
 • pikkutukki

  Rumpuputki kannattaa pyrkiä laittamaan kauemmas tiestä  , sillä tavalla liittymään saa leveyttä .

  pikkutukki

  Tanelilta jäätävä kommentti : Jos ei ole hyötykäyttöä , istuta puita ! (koivu/haapa) . 🙂

  pikkutukki

  Öljy on hiilivarasto , jonka käyttäminen on vaikeaa niin  , että varastointi jatkuu lopputuotteessa . Lisäksi hidas uusiutumaan ! Tyhjensin pajatson tällä lausumalla kerralla !

  pikkutukki

  Tuota cemagroa olen usein katsellut ”sillä silmällä” , että kaupolle , mutta puuttuuko siitä boori . Miten tärkeä sitä booria olisi olla lannan mukana ?

  pikkutukki

  Aika paljon tuli vastauksia syöjästä ! Luulisi paikalla olleen tietävän parhaiten . Metso syö matalalta ja luulisi , että taimi kasvaa muutaman vuoden päästä normaalisti .

  pikkutukki

  Tämän päivän hinnalla jos otan n. 10 500 kiloa lanssiin ja hehtaarille 500 kg  , on metsän NP ilman ALV 190 euroa hehtaari . Taitaa firmat myydä levitettynä 320-350 (alv 0) / ha . Eli hehtaarille levitystyö min. 130 euroa .

  pikkutukki

  Onko maalevitys ? Ota selville siellä maalevitystä tekevä urakoitsija ja osta itse lannat lanssiin tuotuna . Helppo laskea myös kustannusarvio etukäteen , että mikä kannattaa . Itse lannoitan omalla tr/keskipakolevitinkaluilla ja kyllä jää hyvä työpalkka ! Maalevitys helpohkoilla kohteilla voisi onnistua jollakin traktorin ja kuupan omaavalta .

  pikkutukki

  Hörönaurut pääsi Metsähallituksen koealueista , joissa kokeillaan peitteistä metsänkasvatusta ja avohakkuuta ei käytetä . Käytetään mm. siemenpuuhakkuuta . No , jos varmistetaan lähtö ja äestäessä vähän kylvetään , voidaan siemenpuut poistaa oikeastaan jo seuraavana vuonna !

  pikkutukki

  Hyvä , että AJ on laittanut oikein koordinaatit kohdasta , missä voisi jatkuva kasvatus onnistua !

  pikkutukki

  Heikot paikat jätetään ? Onko niissä kuitenkin hyvä kasvu ? Päätehakkuisiin kannattaa ottaa heikot kohdat mukaan jos kasvukin hiipunut .

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 737)