Käyttäjän protokone kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • protokone

  Maatalouden tila on ajettu pisteeseen, jossa puuta on myytävä pysyäkseen hengissä. Teollisuudella on asia tiedossa, ei ole tarvetta nostaa hintoja.

  protokone

  Yksi kokemus korpikuviosta, 60 luvun ojitusten jälkeen luontaisesti syntynyt hieskoivu. Väljennettiin hieskoivikko 15-20v sitten kun  toivottiin kuusta tulevan alle. Ei tullut kuusta, heinät lähti kasvuun ja peitti pohjan. Hakattiin aukko ja ojitettiin syvälle, josko heinät kuivuisi. Osa mätästettiin kuuselle osa kylvettiin mänty, halla vei kahtena keväänä kuusentaimet, ei lähteneet enää.  Kylvettiin mänty koko alalle. Hieskoivun kantovesat kasvuun. Käytiin läpi muutama tuhat kantoa glyfolla. Ojien varsiin syntyi hieskoivu viidakko.  Varhaisperkaus  viitenä vuonna pahimmista paikoista,  Nyt kymmenen vuoden jälkeen näyttäisi että mänty pääsee päälle.

  protokone

  Luvattomia hakkuita valvotaan ristiintarkistamalla keilausaineistoa ja metsänkäyttöilmoituksia. Robotille helppoa hommaa etsiä aukkoja ja tarkistaa onko metsänkäyttöilmoitus tehty. Samoin luontokohteet syken aineistosta ja taas verrataan keilauksiin onko hakattu.

  protokone

  Missä on sijoitetulle pääomalle riskitön tuotto pitkässä juoksussa. Millä todennäköisyydellä riski toteutuu ja kenelle.  Jätetään metsä uudistamatta  ja sijoitetaan raha muualle. Riski toteutuukin ja tuottoa muualta ei saada. Olisiko sittenkin kannattanut uudistaa metsä sillä rahalla?

  protokone

  Pakko on MG:n sekoittaa hintamielikuvaa, kiivaassa markkinatilanteessa jäävät muiden jalkoihin. Ja MG uskossaan vahvojen uskoa pitää vahvistaa jotta kauppa käy. Isojen investointien riskit tiedossa ja osuuksiin on nyt leivottu sisään ketunhäntä. Rahoja ei saa  pois MG:stä jos niin päättävät. Puunostajalla selittämistä, emme maksa puusta vaan korkoa kaupasummalle. Ja sen nostamisesta päätämme myös me.

  protokone

  On ollut  tapana ruiskuttaa glygolilla vaijerit, lääkeruiskulla päästä sisälle pakkasnestettä .

  protokone

  Ei oikein tahdo onnistua urakkakonetyönä ylispuu hieskoivun poisto kuusentaimikon päältä. Kesällä menee pohjan sotkemiseksi ja jos pakkasella roimitaan koivua kuusetaimikkoon, ei siällä hakkuun jälkeen pystyssä ole kuin karsittuja tikkuja kuusista. Parasta olisi kun ajoissa kävisi ne koivut kaatamassa maahan.

  protokone

  Jäi epäselväksi onko aloittajan kohde heinittyvä. Jos siellä on jo heinä päällä, ei sinne mäntyä tule juurikaan itsestään. Oletan kuitenkin, että äestyskohteeksi ei ole valittu heinittyvää kuviota, silloin kannattaa vain odottaa, taimikko täydentyy kyllä.

  protokone

  Samaa mieltä kuin Kurki. Jos se ei ole paksuturpeinen niin raju maanmuokkaus ojituksin niin ,että pintaan saadaan kivennäismaata ja hivenaineita. Ja veden pinta alas. Jos siellä kerran kuusi on jo luonnostaan, niin kyllä siihen oikea metsä syntyy muokkamalla.

  protokone

  MG Rauman saha on niin iso investointi että MG haluaa pitää mäntytukin hinnan alhaalla vaikka sitten rajoittamalla tuotantoa. Muutkin ostajat tietää tämän länsisuomessa. Männyn hinta ei nouse.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)