Käyttäjän purnu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • purnu

  Sellainen vinkki, että jos et oikein ennen ole ennen tehnyt hakkuita, niin noin kahden hehtaarin ala voisi olla sopiva ala näin ensimmäisellä kerralla. Tuohonkin saa aikaa kummasti menemään. Ja ensimmäiseksi käyt tuonkin alan raivaussahalla tai moottorisahalla läpi, ja kaadat kaikki ne kuitua pienemmät puut ja räippeet, mitä ei ole erikseen tarkoitus jättää, niin maahan. Ne hidastaisivat varsinaista hakkuuta. Ja tuokin homma olisi hyvä tehdä paria vuotta ennen hakkuuta, mutta pääasia että ennen. Sitten suunnittelet ja merkkaat ne ajourat, yritä tehdä suoria, ei vinorinteeseen ja kovalle pohjalle. Jos saat jonkun toisen kaveriksi hakkuulle, niin laita se hakkaamaan ajouraa koska siinä ei tarvi miettiä mitä puita pois koska kaikki lähtee. Ohjeistat vain pituuden, paksuuden ja laadun. Puut pitää myös myydä ja se pitää tehdä ennen kuin alat hakkaamaan. Arvioi paljonko puuta lähtee ja pyydä tarjoukset, määrien ei tarvitse olla aivan samoja kuin lopullinen tulee olemaan. Tarvitset myös kaksi moottorisahaa, ettei hommat seiso jos toinen menee rikki. Jos suunnittelet kaatavasi tukkia, niin huomaa ettei niitä sitten juurikaan liikutella ja muutenkin puiden siirtely on sitä kovinta hommaa.

  Muuten antoisia hetkiä, hommahan on parasta mitä mies voi housut jalassa tehdä.

  purnu

  Laita kauraa kasvamaan niin ainakin karhuja tulee.

  purnu

  Onhan se vähän sellainen, että vauhtiin kun pääset, niin kohta saa taas tankilla olla. Hyvä saha jonkin isomman sahan kaveriksi. Pienemmille puille ihan ehdoton keveytensä ja riittävän tehon ansiosta.

  purnu

  No varmasti puhdistustehossa on parantamista, vaikka toki sinne jotain muutakin jää kuin kiinteä. http://www.rakennuslehti.fi/2016/11/rukan-uusi-jatevedenpuhdistamo-tayttaa-suomen-tiukimmat-ymparistoehdot/

  Tässä ketjussahan on muuten tarkoitus keskustella yleisesti ottaen metsäojituksista ja niiden vaikutuksista, ja haittojen ehkäisyistä. Kunnostusojituksia tarvitaan. Kukaan ei täällä ole hyökännyt sinun ojia vastaan.

  purnu

  Sieltä huuvellaan näköjään asiasta josta ei näemmä mitään tiedetä. Levillä ja Rukalla kyllä on jäteveden puhdistamot. Ja jos jossain ei puhdisteta, niin sehän se oikeuttaa meidät kaikki pukkaamaan paskat minne haluamme? Näinhän ne asiat korjaantuu.

  purnu

  Ota ehdottomasti tapahtuman järjestäjiin yhteyttä, jos sinulla on herkkiä alueita millä et halua suunnistajien juosta. 150 henkilöä voi äkkiseltään kuulostaa suurelta, mutta tossun jäljestä ei isoa jälkeä jää maastoon ja yleensä porukka hajaantuu kulkemaan omia reittejään. Jos suunnistajien jäljiltä löydät jonkin roskan, niin sitä voit jo pitää saavutuksena, ei ole mitään festariporukkaa. Itse maanomistajana ja ratojen suunnittelijana olen ollut nauhoittamassa pienimpiä taimikoita kielletyiksi alueiksi. Siitä ei pidä hermostua jos joku yksittäinen erehtyy harhailemaan rajatulle alueelle, näitä valitettavasti on vaikka kuinka rajaat alueet ja suunnittelet reitit.

  purnu

  Nuo Tolopaisen mainitsemat asiat tuskin vaikuttavat kiinteistöjen ja palstojen arvoihin. Halusimpa vain tuoda esille tuonkin asian. Kiihkeimmille tuulivoiman kannattajille löytyykiin tuulimyllyjen vierestä varmaan edullisia tontteja.

  purnu

  Minullakin on tuollainen mylly kilometrin päässä mökiltä. Aikamoista jytkettä pitää toisinaan, matalataajuista whump whump, kyllä se minua ainakin häiritsee, samoin pimeällä valojen välke. Sanoisin, että kilometrin säteellä mylly vaikuttaa radikaalisti kiintöistöjen arvoon laskevasti, varmasti myös vielä kahden kilometrin säteellä. Tietysti myllyn paikan vuokrannut maanomistaja on tyytyväinen, mutta heti seuraava naapuri taatusti ei, jonkinlainen korvaus kyllä heillekin kuuluisi. Kahden kilometrin säteelle tuosta mökistä, ei merenrantaan eikä maalle ole uusia rakennuksia nuossut. Aivan turhaan ovat jotkin maanomistajat yrittäneet myydä palstojaan.

  purnu

  Tuli tehtyä, noin 75 kiintoa syksyn aikana, kuusta, koivua ja mäntyä kahden hehtaarin alalta. Paljon piti lyödä kuusta ihan maahan kun ei ensimmäistäkään kuitupätkää saanut. Toisaalta suurimmista männyistä tuli tukkia. Oli kuiva syksy, nautin kyllä tekemisestä, sukuakin oli välillä apuna, kuusi viikonloppua otti. Ulkopuolinen kävi ajamassa puut tienlaitaan metsäkoneella, päivässä ajoi vaikka ajomatkaakin oli, tosin mahtuupa kyytiin kerralla se 8 kiintoa.

  purnu

  Sellainen varoituksen sana, että jos meinaat noista tukkia tehdä, niin painaahan ne. Kolmimetrinen vielä paksumpanakin jotenkin siirtyy, mutta tukkimitta kun alkaa 4,3m kohdalta, niin painoa on taas paljon enemmän. Riippuu tietysti miten teet uria ja mitä korjuukalustoa käytössä, toivottavasti ei tarvi käsin siirrellä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)