Käyttäjän Puuhastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 130)
 • Puuhastelija

  Niin, Suorittavan kirjoituksista tulee ilmi se tämän yhtälön ongelma eli metsästäjät ”tietävät” minkä verran hirviä voi ampua ja teki niin tai näin se johtaa ajan myötä liian suureen hirvikantaan.

   

  Puuhastelija

  Keskustelupalstalla saisi olla kyllä enempi kuin kymmenen viestiä sivulla. Eniten tällä palstalla häiritsee joidenkin keskustelijoiden jatkuva nälviminen toisia kohtaan. Kyllä pitää osata kunnioittaa kanssa ihmisiä, vaikka he eri mieltä olisivatkin.  Ja jos on tupla-tripla-nimimerkkejä niin semmoiset pois.

  Puuhastelija

  Voihan se olla, että jos pelkästään maanomistajat saisivat päättää niin tavoite haarukka voisi olla vaikka 1-1,5/1000ha. Se mikä on toisille vähän on toisille liikaa.

  Puuhastelija

  Hankintatukeista sain muistaakseni noin3- 5€ enemmän kiinnosta kuin aukon pystykaupassa. Toimitin tukit itse sahan varastoalueelle. Viimeisimmästä tukkia sisältävästä hankintakaupasta on n.8v. Tämä on siten vanhaa ja epätarkkaa tietoa

  Puuhastelija

  Niin 10000m3 on mitätön nippu markkinoiden kannalta, mutta jos tarjoaa hankintapuuta esim 200m3 verSus 10000m3 niin luulen, että ostaja antaa paremman hinnan isommalle määrälle. Yleisesti puumarkkinoita ajatellen tuolla ei ole mitään merkitystä.

   

  Puuhastelija

  Jos ne yksittäiset myisivät keskitetysti ja hoitaisivat vielä vaikka kuljetuksetkin vaikka jonnekin terminaaliin tms? Esim 10000m3 erä kuitua niin voipi jo hinnassa näkyä.

  Mutta perusajatusta Jovainin kauppatapojen tasapainosta en hoksaa, että mikä siinä hintaa nostaisi.

  Puuhastelija

  Offtopic; limousine on liharotuinen eikä ole maidontuotanto-ominaisuuksiltaan varsinaisten lypsyrotujen veroinen.

  Puuhastelija

  Minun viesti karkasi metsäaiheesta:(

  Puuhastelija

  Mietin tuossa, että miksi yksityisten metsien kasvu pitää huomioida valtion hiilinieluja laskettaessa? Eikai valtion omaisuuteen lasketa yksityisten varojaan??

  Maatalouden päästöistä paljon puhutaan, mutta mielestäni päätösten tukena ei vielä tarpeeksi tietoa ja osin tieto on väärää. Lisäksi tulisi huomioida, että maatalous tuottaa ruokaa. Nieluvouhotuksen myötä saattaa käydä niin, että tulee runsaasti lisää näennäisviljelijöitä, jotka eivät tuota ollenkaan ruokaa vaan pelkästään tukien vuoksi tekevät erilaisia toimenpiteitä, jotta saisivat mahdollisimman paljon euroja mahdollisimman vähällä työllä. Lopputulos voi olla, että maatalouden tuottavuus laskee jopa reilusti ja hiilensidonta ehkä hieman nousee. Järkevämpää olisi maataloudessa verrata hiilitasetta tuottavuuteen.

  Sitten on monenlaisia harrastuksia esim. Moottoriurheilu, mitkä eivät tuota juuri kuin sirkushuveja, mutta niiden päästöistä en ole kuullut mainittavan. Sirkushuvien ottamista päästökauppaan ei mikään poliittinen puolue ole uskaltanut tehdä. Syynä uskon olevan vain ja ainoastaan kannatuksen romahtamisen pelko ja suuren yleisön kääntymisen puoluetta vastaan. Edes vihreät eivät tohdi tehdä tuota.

  Pahoin pelkään, että tämä nielutohina aiheuttaa lähivuosina lisää päästöjä esim tuotannon siirtymisenä saastuttavempiin maihin, ruuan tuotannon vähentymisen ja sitä kautta hintojen voimakkaan nousun ja halparuokatuontierien (huono laatu monella mittarilla) saapumisen Suomeen. Lisäksi kansalaisten ostovoima tulee heikkenemään rajusti erilaisten hiilensidontamaksujen siirtyessä täysimittaisina tavaroiden, palveluiden, ruuan yms. Hintoihin.

  Puuhastelija

  Mielestäni ainakaan meillä päin ei toimi, että ensiharvennukseen 4000runkoa. Jää rungot kyllä liian riukumaisiksi. Omakohtaista kokemusta on. Saman kuvion sisällä oli harvempaa niin paksuuttakin oli männyissä lähes 5cm enemmän.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 130)