Käyttäjän Raimo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 82)
  • Raimo

    Kertokaas uusin tieto myös vaihtoehtoisista puulajeista kuuselle!
    Mulla juurikäävän lisäksi parilla lohkolla Uudellamaalla myös hyönteistuhot kiusana kuusissa (kirjanpainaja).
    Mustila arboretumhan mm on jo 100 v ajan tutkinut muita Suomeen sopivia puulajeja. Taisi yksi havainnoistaan olla, että ainakin Siperian lehtikuusi ja Douglaskuusi hyvin kasvavat Suomen metsissä. Josko ne eivät juurikääpä-”allergisia”?
    Lehtikuusta olen usein ihaillut Vihtijärvi-Loppi välisen maatien (132) varrella, maakuntarajalla Uusimaa-Häme. Upea, aika järeäkin lehtikuusimetsä siellä.

    Raimo

    Mulla isompi saha jo on: Tilhi MS 241.
    Sitä ei muista 100 km mökkimatkalle aina ottaa mukaan. Siksi ajatus pienestä rankasahasta tuonne mökin liiteriin. Käytetty/uusi. Takuu 2v noissa parin sadan e pikkusahoissakin puoltais uuden hommaamista.
    -raimo

    Raimo

    Verotukset niin tai näin, puun saannilla ei voi perustella.
    Suomen vuotuisesta metsänkasvusta kun teollisuus noin puolet enää tarvitsee. Puun käyttömahdollisuuksia pitäs löytää uusia!
    Myyntiverotus on ok.

    Raimo

    No juu tuo kilometrikulujen vähennysoikeus, 25 c metsäverotuksessa on oma kummajaisensa. Kun se muussa yrittämisessä on jotain 45 c/km.
    Aloituksessani tarkoitin lähinnä noita ennakkoverojen kohdistumisia omaan Y-tunnukseen. Ennakonpidätysten ”osumista” omalle verotilille kun en ainakaan minä osaa tarkistaa.

    Raimo

    Kumpi maa verottaa Viron metsästä saadun myyntitulon, kun omistaja asuu Suomessa? Virossahan verot ovat alempia. Ansiotuloverokin alhainen tasavero ilman progressiota.

    Raimo

    Metsäkeskuksen kaveri arveli, ettei alarajaa ole. Kunhan pelto-ala on ”Brysselin rekistereissä”.
    Josko joku asian tunteva tämän seikan varmistaisi!

    Raimo

    Kesämökilläni Lounais-Hämeessä just eilen vihreät ryynit oli syöty taas loppuun mökissä kuin ulkovajassakin. Kaksi myrkyn kyllästämää raatoa pihamaaltakin löytyi. Ei niitä kyllä paljon taida olla tänä vuonna E-Suomessa.

    Raimo

    Copy-pastena facebookista tällainen tieto eiliseltä 14.10. 2012. Siellä oli pähkäilyä, mikä on peltomaan/ metsämaiden lannoitusten vesistökuormitus. Jos alla oleva pitää paikkansa, ei metsien lannoitus pitäs juurikaan vesistöjä kuormittaa.

    Jouko Kostamo: ”Metsiä lannoitetaan suomessa n 20 000 ha vuosi. Eniten turvekankaiden terveyslannoituksia, joilla tasapainotetaan turvemaiden ravinnetaloutta kerran kiertoajan kuluessa. Siis n. 70 vuoden välein. maataloudessa peltoja lannoitetaan joka vuosi, joten maa- ja metsätalouden lannoitusta ei voi verrrata oillenkaan kuormituksiltaan toisiinsa. Suomessa on metsää 20 milj. ha eli n. 1 % vuosittain tulee niistä lannoituksen piiriin.”

    Raimo

    Espoossa viikko sitten su iltana 15.7. satoi yli 50 mm. Sademittarissani sen verta asteikkoa ja tulvi yli.
    Kilon asemalla rautatien alituksessa oli metrin verran vettä.
    Positiivista:
    Istutin mm Makedonian männyn taimia kesäkuun alussa pihapuiksi pojan talon luo Nurmijärvelle. Ei oo tarvinnut kastella 🙂

    Raimo

    Tarjan linkki toimii ainakin Google Chrome -selaimella näppärästi:
    1)maalaa linkki,
    2)klikkaa maalattua kohtaa hiiren oikealla
    ja ”siirry sivulle…”

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 82)