Käyttäjän reservuaari-indeksi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 582)
 • reservuaari-indeksi

  Tepäte. Kai ne valtion rahatkin loppuu aikanaan kun niitä syydetään jonninjoutavaan tuottamattomaan himmailuun. Se kun on tutkitusti stressaamattomampaa maata uunin pankolla kuin tehdä tuottavaa työtä.

  Sen oikeasti tuottavan osan panos ei vaan kohta riitä tähän subventiohulluuteen, vaikka laitettais veroprossa sataan.

  Kiitos maalaisliitto ja kaikkialla asutaan-ohjelmaluonnokset.

  reservuaari-indeksi

  Hyvänen aika remmi.

  Ne suomussalmet,rautavaarat, hartolat ja muut sadat kunnat pyörii 50-60%:sti tulonsiirroilla. Veronmaksajien, ihan oikeeta rahaa, pumpataan niihin kaivoihin hullun kiilto silmissä. Niillä euroilla pyöritetään ne maalaisliittolaisten koulut ja terkkarit. Ja tukiuunojen peltopuuhastelut.

  Pankki tai posti voi olla vähän eri asia. Mutta kauppa-auton ajamiseenkin laitetaan tonni käteen puhtaana/kk notta kulkis liukkaammin. Eihän ne eurot sinun taskussa näy siellä kuusen persiissä, mutta sinne niitä kuitenkin mrd-tolkulla syydetään joka helevetin vuosi. Kuin säkillä kantais valoa pirttiin uuninpankopojan iloksi.

  yt Kerttu

  turvekauppias Kiikoisista

  reservuaari-indeksi

  Kyseinen kysely oli maalaisliittoa alituisesti myötäilevän HS:n tämän syksyn pohjanoteeraus.

  Kun se hintalappu puuttuu. Aloittajan alun perin vääristelemät prosentit keikahtaisivat päälaelleen jos kysymys olisi muotoiltu edes vähän tasapainoisemmin.

  Pitääkö koko maata pitää asutettuna tulevaisuudessa, nykyisellään se  maksaa 5 miljardia vuodessa?

  Samaan tapaan voitaisiin kysyä (sen erityislaatuisen) kotimaisen ruuan tuotannon suhteen. Hintalappukin on samaa suuruusluokkaa, ympäristövaikutuksista puhumattakaan.

  Mutta ei. Ja alueellistaminen samassa HS:n erittäin asenteellisessa sepustuksessa. Kaikki järkevästi ja jonkin syyn takia nykyisellä paikallaan olevat Uudenmaan, Tampereen ja Turun toiminnot Tornioon, niin hyvä tulee.

  Nuo maalaisliiton aluellistamissönkötykset on yhtä raikas tuulahdus kuin uuninpankopojan pussihousuunsa päästämä märkä pieru 1960-luvulta.

  ♥ Kerttu

  P.S. Gyl se toistakymment guutiota gasva.

   

   

  reservuaari-indeksi

  Kasvaahan se, mutta joka tapauksessa visvulla kasvaa paljon enemmän.

  reservuaari-indeksi

  Puuntuotantopuolen maalaisliittolais-tyyppinen viestintä on onnistunut suurin piirtein seuraavalla kaavalla.

  1. Viestintää ei ole.

  2. Jos vähän onkin, se on amatöörimäistä. MaasTullin reunassa mielipidekirjoitus tai kuppainen kolumni.

  3. Säälin tunnetta herättävissä yritelmissä ei ole mietitty kohderyhmää, viestin muotoa, saati sitten sisältöä.

  Koko tyyli kulminoituu iänikuisiin hokemiin ”perhemetsätaloudesta”. Vähät naurettavat yritykset on pullollaan asiavirheitä. Jotain ihme nostalgiaa 1960-luvulta, kun paska ja 2-tahti -pensa haisi.

  koko puuntuotantoklusteri mielletään maalaisliittolaisten tukiuunojen touhuksi. Rahaa kerjätään ja ympäristönäkökulmilla haistatetaan pitkät. Turvetta vaan uuniin ja aukkoa mettään.

  Sitten ihmetellään että on se kumma kun ei viestintä v 2019 oikein tunnu purevan.

  Kerttu

  dosentti, turvepohatta

   

  reservuaari-indeksi

  Kerkee 2, koko ajan niin teen. Kolmas on jo vaikeempi.

  Tilhillä, jonssella tahi huskulla kuitupuukokoa sahaillessa olen vasemmalla kädellä syöttänyt ja oikealla kädellä  karsinut ja sahannut pätkiksi. Sillä menee rk ~15cm  alle minuttiin uunipuiksi. Joskus illalla on oikea kyynärpää ollu kipeempi mutta harjoittelussa koko ajan vahvistuu.

  reservuaari-indeksi

  Aika vähissä on nuo teidänkin vaikuttamistehot ja -taktiikat. 15 vuotta tämänkin palstan horinoita olen syrjäsilmällä seurannut ja lässytyksestä huolimatta mitään ei ole tapahtunut. Ei yhtikäs mitään, hirvituhojen suhteen. Ellei sitten pahempaan suuntaan. Mutta saahan sitä lämpimikseen avautua.

  Mikolla (maalaisliitto) voi olla tässä ajassa tärkeämpää tekemistä maalaisliiton kannatuksen vajoamista ihmetellessä. Ja siinähän sitä jänskättävää riittääkin, notta milloin se menee 10% alle. Ei siinä kuulkaas jouda edunvalvontaa harjoottamahan -täytyy priorisoida. Ihmetellä täytyy niitä puuntuottajia, jotka tuohon leiriin vielä uskoo. Ja uskoohan ne, kuten kunnon lestin kuuluu.

  ♥ Kerttu
  turvekauppias Kerimäeltä, dosentti

  reservuaari-indeksi

  Puuki,

  Lienee totta, että olen ko. sanontaa joskus käyttänyt -aika yleinen sanonta aika monessa muussakin yhteydessä ihan puhekielessä. Jopa mediassa. Vrt. kepulandia, Kallion viherpiiperöt, kyky- tai kamreeripuolue Kokoomus, vihervasukit, salonkikommarit jne. Sanonnan (kepumafia) käyttäminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että edustaisin/kannattaisin/symppaisin jotain toista puoluetta. Maalaisliitto nyt kuitenkin (ainakin heidän omasta mielestään) mielletään, agraari-/alkutuottajapuolueeksi. Ml. metsän kasvatus. Ja siinä kyljessä taitaa olla huseeraamassa MTK:ta, MHY:tä, riistahallintoa ja sen sellaista. Ne vaan taitaa vaikuttaa (tai ainakin yrittävät vaikuttaa) jollain tasolla puuntuotantoon.

  Yritän valaista asiaa esimerkein. Se, että en halunnut tänä aamuna kahvia, ei tarkoita sitä että pitäisin erityisemmin teestä. Se, että äänestin joskus Niinistöä ei tarkoittanut sitä että olisin jollain tapaa vastustanut Haavistoa. Jne.

  ♥ Kerttu

  reservuaari-indeksi

  Ukkeli♥

  Aika vähäisiin vaatimuksiin olen metsäalalla törmännyt. Älä sinäkään ahdistu niin paljoa. Tee vaan perkeleesti sitä aukkoa ja kanna kaikki lahopuut pois niin maailma pelastuu ☺!

  Monella muulla elämänaluella olen kuullut törmättävän jos jonkinlaisiin. On mitattu renkaiden urasyvyyksiä. Pakotettu katsastamaan ajoneuvoja. Turvavyötä täytyy käyttää.

  Jossain olen kuullut että talonrakentajalle määrätään värit ja katon muoto. Ihan vaan muutamia mainitakseni.

  Metsäalalla olen kuullut parista maalaisliittolaisen mafian kaltaisesta sertistä. Uudistamisvelvoitekin kai on ja niissä taimissa koivut lasketaan mukaan. On kyllä rajut vaatimukset ja omaisuuden suoja murenemassa.

  ♥ Kerttuli (si)

  P.S. Ja piskit ravahtivat koppeihinsa…

  reservuaari-indeksi

  Olikohan molemmat (tutkimus ja käytäntö) sutta ja sekundaa, vai sittenkin jompikumpi.

  Viitanneeko kirjoittaja epäonnistuneisiin kokeiluihin (0,00001% pinta-aloista) vai suuremppiin linjoihin. Ainakaan monimuotoisuuden kannalta edistymistä ei varsinaisesti ole nähty. Eikä nähdä, niin kauan kuin maalaisliittomafian hallitsema klusteri päsmäröi. Viittaan esim. käsittämätömiin hirvivahinkoihin yms.

  ♥ Kerttuli (erityisterveiset ukkelille ♥♥)

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 582)