Käyttäjän Rissa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • Rissa

  Marjametsä: ”Vielä kun saisi vanhempaa mallia jostakin.”

  Huskun vanhempaa malliakin vielä saa, mutta erilaisella ketjujarrun kahvalla. Husqvarna 550 xpg Trio Brake. 2,8 kw:n koneella ja painoa vähemmän kuin Mark 2:ssa. Kaikillehan tämä kahvamalli ei sovellu, mutta kahvan voi kyllä vaihtaa. On tietysti toinen juttu miten takuu toimii jos tekee muutoksia sahaan takuuaikana.

  Toinen vaihtoehto on ostaa Jonsered CS 2253 WH. Kone ja paino lienee sama kuin vanhemmassa 550 xpg:ssä. Hankkijalla näytti olevan tämä saha 699 euron tarjoushintaan.

   

  Rissa

  Samaa kokotaulukkoa näyttää kuitenkin molemmille malleille.

  Esillä on vain 831 kokotaulukko ja maininta, että 839 mallissa – 7 cm lyhyempi lahje. ( 831 taulukko tulee virheellisesti esille, kun klikkaa 839 kuvan kohdalta.) Asianhan voi varmistaa jos soittaa valmistajalle tai myyjälle. Aina parempi, jos voi itse käydä liikkeessä kokeilemassa. Dimexin myyntipisteitä on useita Suomessa. Löytynevät netistä.

  Rissa

  Näköjään jo ehdit ostaa turvahaalarit, mutta jatkoa ajatellen kannattaa katsoa kotimaisen valmistajan Dimexin haalari mallisto. Ainakin Duunivarusteen sivuilta löytyvät senttimetritaulukot ko. tuotteesta. Nämä viiltosuoja avohaalarit tuotenumerolla 831 ja mikäli on tarvetta lyhyempään malliin – 7cm lyhyemmät lahkeet tuotenumerolla 839.

  Rissa

  ”Näyttää menevän aika sekaisin ihminen kun tarpeeksi sahaa…”

  Ohoh!!! Pitäiskö rajoittaa sahaamista? Vai onkohan jokin tietty saha mikä aiheuttaa sen, että on tyhjä polla ja mieli nolla vai oisko sittenkin hyvä olla. ???

  Rissa

  Tämän vuoden keväällä Stihl MS 241 CM:n hinta yhdessä liikkeessä täällä oli 550e. Lämpökahvallisen olisi saanut juuri tuohon 621e:n hintaan. Viime vuonna tosessa Stihlin kaupassa 201 CM:n hinta oli alimmillaan 600e ja 241 CM satasen halvempi (500e.) PS. Jos päädyt Stihl 241 CM sahaan, niin tarkista sen tyyppikilvestä, että se on uudempaa mallia. 2,3kw ja 4,5kg (kylmäkahvaisen paino) ilman terälaitetta. Vanhemmissa malleissa teho oli pienempi ja painoa 0,2kg enemmän.

  Rissa

  ”…Niistä korkkaa kiihdytyspumppu ja uutta ei myydä varaosana.”

  Jos tarkoitat Husqvarnaa, niin enpä ole kuullutkaan, että niihin olisi laitettu kiihdytyspumppuja. Joihinkin Stileihin niitä vaihdellaan silloin tällöin. Ainakin täältä päin niitä voi ostaa ko. sahan myyjältä. Viimeksi kun kysyin Stihl 192:n kiihdytyspumppua niin hinta oli 11e.

  Rissa

  Ns. ”halpissahat” lojuvat markettien hyllyillä tai halpahallien kätköissä. Eikä niille ole järjestetty huoltoa, eikä varaosia tahdo saada mistään. Husqvarna, Stihl ja Jonsered ovat mielestäni niin laadukkaita sahoja myös harraste puolella, että uusien sahojen viat ovat harvinaisempia. Onhan niille järjestetty TAKUU ja HUOLTO .   Paikkakuntakohtaisia suuriakin hintaeroja on ja on ihan hyvä, että näillekin sivuille tulee hintatietoa eri puolilta Suomea. Stihl-kauppiaat eivät vain jostain syystä toimita enää sahojaan esim. postitse. Muita merkkejä voit hankkia mistä päin Suomea vain haluat ja ne toimitetaan vaikka kotiovelle. Takuun ollessa voimassa kaikissa huoltopisteissä.

   

  Rissa

  Samalla hinnalla mitä Stihl 201 cm maksaa saa myös stihl 261 cm. 1,8kw vastaan 3kw, painoero 1kg. Husqvanna 445 on ihan hyvä saha hintaluokassaan. Itsellä oli sellainen. Hyvin lähti käyntiin ja toimi moitteettomasti. Ainoa vika 2 vuoden jälkeen oli bensaletkujen uusinta. Löytyivät paikkakunnalta heti ja maksoivat alle 10e. Viimeksi kun vaihdattelin sahaa niin kävi mulla mielessä nuo yllä mainitut stihlit. 201:een vaihdossa olisi pitänyt antaa entinen saha ja 450e. Eipä ostoa tarvinnut miettiä hetkeäkään kun Huskun kauppias teki tarjouksen haluamastani sahasta. Huskun 353 piti jättää liikkeeseen ja 520e ja nyt sahailen Husqvarna 550:llä. Paras sahaamani saha. 5kg:n painokaan ei tunnu missään kun on hyvä ergonomia ja saha hyvin tasapainotettu. Tehoja vielä riittävästi niin on todella ilo sahailla. Onhan se sanonta, että yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas ei kummastakaan. PS. Jos joku on kiinnostunut Husqvarna 550XPG:stä niin ainakin Virtain moottorisahan sivuilla vielä oli hintaan: 799e.

  Rissa

  Jos ergonomia on sahassa kohdallaan (ns.” käy hyvin käteen”) ja valittavien sahojen painot ovat samaa luokkaa niin itse valitsisin tehokkaimman jos hinnassa ei ole suurta eroa.

  Rissa

  Jos pitäisi valita vähintäin 2kw:n saha hintaluokasta 350-450e niin harkinnassa olisivat seuraavat:

  –  Husqvarna 450  2,4kw  50,2cm3  4,9kg  tarjous 420e.

  –  Dolmar PS-420  2,2kw  42,0cm3  4,9kg           n. 370e

  –  Husqvarna 445  2,1kw  45,7cm3  4,9kg            n. 400e

  –  Stihl MS 231      2,0kw  42,6cm3  4,8kg            n. 400e

  Jonseredilta löytyy useimmat vastaavat mallit kuin Husqvarnalta. Etukahva vain on hieman eri asennossa. Niitä myy ainakin Hankkija. Kone lienee sama kuin Huskulla. Joissakin sahakaupoissa on myöskin mahdollisuus koesahaukseen.

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)