Käyttäjän Solmyr kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Solmyr

  LHK ja Ymp tuki on lohkokohtaisia eikä niitä voi siirrellä viljeliältä toiselle, (Omien peltojen sisällä voi siirtää) Perustuki oikeuksia voi myydä mutta ne muodostaa vain noin 30% (170e) hehtaarin tukisummasta ja ovat arvoltaan sen 50-200e/ha riippuen alueesta.  Peltoala nurmelle ja soitto jollekin isänälle jolla jonkintyypin murskain jolla käy sen kerran vuoteen ajamassa maahan. 10ha x 476e nurmen tuki =4760e vuodes. kyl tuosta kun 760e lohkaisee sille murska miehelle niin jää vielä itselekkin. Ja jos oikenin haluaa tätä viherfasismi diipadaipaa hyväks käyttää niin sitten luomuun ja 160e lisää jokaiselle hehtaarille. Nää summat on C2 alueelle, voi hieman vaihdella alueesta riippuen. Sitten kun tämä järjestelmä kaatuu omaan mahdottomuutensa niin laitat ne kuuset sinne.

  Solmyr

  Jaa a. MGn tarjoama runkohinta päätehakkuu leimikolleni oli 10e alempi siitä mitä sen olisi pitännyt olla että olisi kauppoihin päästy vrt muitten yksikköhinta tarjoukset.

  Solmyr

  Onkohan tää oikee topickki tälle.. Vois avata toisen ” Lannoteiden hintoja” noh laitetaan kuiteski.

  Taas nytkähti apupaskojen hinnat alaspäin vaikka siirryttiin välikaudesta syysviljojen kauteen. Itse kyllä odotin nousua mutta eipä mitään.

  Belor Premium Typpi 27+B  206e

  Belor Premium Typpi 27       179e

  CemAgro CAN27                    182e

  Hinnat alvittomia ja rahdittomia. Esmes 24t tonnin erälle CemAgrolta CAN 27 tulee rahtia 15,6e tonni eli 182+15,6=197,6e.  Alkaa olemaan houkuttelevissa hinnoissa. Itse kyllä painan ostoliipaisinta nytten, vielä pitää päättää että otanko boorillisen Belorin vai Boortittoman CemAgron ja minkälainen eräkoko.

  Solmyr

  Lannoteiden hinnat tulleet lähiaikoina hieman alaspäin.

  Belorin Premium typpi 27   199e tonni

  CemAgron CAN 27   189e tonni

  Nämä siis rahdittomia hintoja kun joku aiemmin kyseli. Nosturipurku yleensä tuo lisää 10-20e tonninille rippuen postinumerosta. Hieman halvempi jos ite purkaa etukuormaajalla. Pärstäkertoimesta, tinkimistaidoista sitten kiinni että osaako esmes tingata rahdin verran pois hinnasta kun nupin tai rekan tilaa.

  Helikopterilevitys 200e hehtaari kun joskus MHYstä kyselin.
  viime viikolla kävin jututtamassa äestys urakoitsijaa männyn kylvöalalla. Tekevät myöskin niin tuhkam kuin lannoteiden levityksia ajokoneella metsiin ja suoraan metsänomistajillekin. Hintatasoksi arveli noin 100e/ha levitys siis. Pistää miettimään että lähenkö enään viskan ja traktorin kanssa metsiin keikkuun itsekkään vai polkasenko pyörällä paikalliskapakin terasille huurteiselle silvällii ku urakoitsija lannat tuuppaa mettään.

  Levitys siis 100e ja lannoite abouttirallaa toisen 100e eli 200 yhteensä. UPMn vastaava tarjous oli 380e hehtaari avaimet käteen, toki vissiin 700kg määrä ja yaralaista tavaraa. Mutta on tuossa vielä 180e mentävä rako, kyllä metsäyhtiöt omansa ottaa pois myös metsäpalvelu liiketoimintojensa puolelta.

  Solmyr

  Tästä sitten jos booria pitää olla.

  https://www.beloragro.fi/lannoitetuotteet/premium-typpi-27-B

  Booria 0.2% vrt Yaran Metsän NP 0.3% ei niin suuri ero muuta kuin hinnassa. Yaran Metsän Np 330e/t alv 0% tuo Belor irtoaa kakkosella alkavalla luvulla ja seuraavakin luku on 1 tai 2. Belorissa on myös typpeä enempi (27%) vrt Yaran Metsän NP (25%).

  Mitä levitykseen tulee niin ei muutako kyselemään joltakin paikkakuntalaiselta peltopelleltä joka on laitannut elukat korkealaitaseen ja suulista löytyy jonkilaine viska ja tallista traktori jossa pöötankki viel rungossa. Itse voisin kuvitella levittäväni  Traktori + Viska yhdistelmällä vaikka hintaan 100-150e /ha oletuksella ettei kohde ole täyttä louhikkoa.

   

  Solmyr

  Aina ei ole pakko ostaa norjalaisen rosvolaivan tuotteita. CemAgron CAN 27 tällä hetkellä 210e tonni alv 0%. 500 Kg hehtaari kustannus 105e alv 0%. Toki jos neulasnäyte vaatii jotain muutakin kuin pelkkää typpeä niin sitten eri asia. Ja jos kerralla tilaa nuppikuorman tai koko rekallisen (Tilaus yhdessä useamman metsätalousyrittäjän kanssa josei nyt itse rahkeet riitä varastoimaan tai tilamaan isompaa määrää) saattaa hinnasakin olla vielä pelivaraa.

  Esmes Elhon EL 700 löytyy netistä hintaranges 200-1000e. Kyllä sillä omatoimisella lannoituksella ihan tuntipalkoille pääse vrt avaimet käteen palvelu.

  Ja josei tuoskaaminen koneiden kanssa kiinnosta niin tilaa vaan apupaskat ja soitte jollekkin yrittäjälle jolla ajokoneen takaosasta levitin löytyy.

  Solmyr

  2016 Joulukuusa tuli ostettua 10t  20x säkkiä (500kg) Belor Agron Premium Typpi 27 hintaan 210e/t Alv0%  kotiin tuotuna. 2017/2018 levittelin niitä noin 700kg /ha traktorilla ja viskalla. Hehtaari kustannukseksi jää siis 147e alv0%. Lannoite kustannusta en pahana pitännyt.

  Lannoteiden hintoja seuraan aktiivisesti, seuraavan kerran kun saavutetaan v2016 vastaavat hintatasot niin rekkakuorman tilaan. Josei omiin metsiin kaikkia saa levälleen niin sitten myyn säkkikaupalla metsänomistaja tovereille, pienellä voitolla kun hinnat taas lähtevät nousuun 😛

  Käsipelillä en itse enään lähtisi levittämään kun viskalla tottui levittämään. Kannatavampaa tuo käsipelillä levitys kuitenkin on kuin vaikka kantakapakassa jos vklpn istuu..

   

   

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)