Käyttäjän suokukko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • suokukko

  Ilmastopaniikissa helposti unohtuu, että ongelman aiheuttavat fossiiliset polttoaineet – ei juuston syönti tai metsien harvennushakkuut.

  suokukko

  Todella mielenkiintoinen ja kattava teksti!

  – Itsenäisyyssenaattiin kuuluneen Heikki Renvallin huomio vuodelta 1910 on yhä ajankohtainen: ”On luonnotonta ja varmasti ohimenevää, että Venäjä on metsätuotteita ostava maa.”

   

  suokukko

  kim1. Valtion tytöt ja pojat tosiaan vaatii tuon muutoskatsastuksen autolle, jos autoilija haluaa tuen nostaa. Mutta eihän se pakollista ole. Muutoskatsastukselle hintaa tulee noin 50 euroa. Ja huvittavaa tosiaan – ei taida vihreät juuri tuosta puhua kun kaikki effortti on suunnattu sähköautoille. Samaan aikaan kuitenkin mutistaan, että myös vanhoille autoille pitäisi kyetä tekemään jotain – kummasti vain kotimainen etanoli unohtunut keinoista. Populismia?

  suokukko

  Tolopainen. Vielä 2010 noita flexfueleja valmistettiin hurjia määriä Volkswagenin, Fordin, Opelin, Saabin ja Volvon toimesta. Sittemmin meni kehitysrahat sähköautoihin. Mutta koekaniineista ei todellakaan voida puhua – niin paljon noilla on ajettu ja ajoneuvoja teiltä löytyy.

  Myös tehonlisäys oli välitön. Tämä taitaa tosin koskea vain Saab-merkkisiä autoja? Muilla ei taida tulla noita piilotettuja heppoja.

  Puuki. Uudempia autoja saa toki konvertoida etanolille. Ei ole estettä. Ainoastaan tukea voi hakea noihin vanhempiin autoihin. Outoa että rajasivat tuolle vuodelle.

  suokukko

  Kulutus kasvoi noin kolmanneksen, mutta polttoaineen ollessa halvempaa, syntyy säästöä noin 200 euroa vuodessa. Kilometrejä kertyy tosin melko vähän, vajaa 10tkm eikä talviajoa ole paljoa.

  Mitään käyttöongelmia ei ole ollut, eikä etanolia edes huomaa käytössä. Tai itse asiassa tehoa tuli noin 20-30 heppaa lisää. Pa-asemia hyvin eikä ongelmaa, sillä voi tankata myös 95e:tä.

  Erikoista tuossa tuessa oli se, että se rajattiin pois uudemmilta autoilta (eli 2008 ja tuoreemmilta). Niihinkin voi muutoksen tehdä, mutta tukea ei saa.

  Knoppitietona: Moniin Saabeihin muutoksen saa pelkällä tietokonepäivityksellä.

  suokukko

  Jos ei kova homma niin käy yötä vasten kastelemassa. Joku reppuruisku mukaan vaikka tai sitten tuollainen Tolopaisen ehdottama akkupumppu ja letkua.

  suokukko

  Hyvä.

  Tuleepahan metsät hoidettua hyvin ja kunnolla, kun ne ovat isossa pääomarahastossa kiinni. Mummojen ja pappojen perintötilat 800 000 hehtaarin taimikonhoidon rästeineen ovat häpeäpilkku kotimaisessa metsätaloudessa.

  suokukko

  Puuki: Ronski maanmuokkaus, avohakkuut ja puuston tihentyminen metsissä on vähentänyt mustikan esiintyvyyttä. https://www.hs.fi/tiede/art-2000006166900.html

  Liikenteen laskeuma myöskin tiettävästi vähentää mustikoiden määrää.

  suokukko

  Millä uusiutuvalla materiaalilla korvaisit vessapaperin?

  Puutuotteet taistelevat ilmastonmuutosta vastaan jokaisessa kategoriassa, missä niillä voidaan korvata fossiilisia materiaaleja – olipa niiden elinkaari 6 kuukautta tai 600 vuotta. Tulee myös muistaa, että puuston hiili on jo kierrossa maapallolla, toisin kuin fossiiliperäinen hiili, joka on miljoonia vuosia sitten maatunut maaperän taskuihin jemmaan.

  suokukko

  Noniin vihdoin se UPM alkoi taas kavuta pörssissä. Firma on melkein velaton ja takoo kovaa tulosta myös markkinamyllerryksessä. Iso investointiuutinen myös kova – megatrendeihin kannattanee vastata.

  Syksy varmaan taas hilaa kurssia alaspäin, mutta 2020 alku nostaa taatusti arvoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)