Käyttäjän Targaryan kirjoittamat vastaukset

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Targaryan

    Juurikäävän torjunnasta löytyy laajasti tietoa myös metsänhoidon suosituksista (www.metsanhoitosuositukset.fi).

    Esimerkiksi suositusten pääjulkaisussa (Metsänhoito 2014) on verkkojulkaisun sivulla 32 maininta:
    ”Kantokäsittely ei ole tarpeen mäntyvaltaisilla turvemailla eikä pienten havupuiden raivauksessa. Läpimitaltaan alle viisisenttimetristen raivauskantojen itiötartuntariski on pieni ja kannot maatuvat nopeasti. Tätä järeämpien havupuiden raivausta on mahdollisuuksien mukaan suositeltavaa välttää kesällä, jolloin juurikäävän itiötuotanto on runsaimmillaan.”

    Targaryan

    Kokeileppa syöttää luvut tähän palveluun:
    http://metsavaaka.fi/

    Targaryan

    Tapion ForestKIT -sovelluksesta ja sen ominaisuuksista löytyy lisätietoa täältä:

    palvelumme/
    tapio-forestkit/

    Sovellus on suunniteltu ammattilaisille, mutta soveltuu myös aktiiviselle metsänomistajalle, joka haluaa pitää metsävaratiedot ”omissa näpeissään”.

    Targaryan

    Sekä PEFC- että FSC -metsäsertifiointiin osallistuminen on metsänomistajalle vapaaehtoista. Metsänomistaja voi erota PEFC.stä, vaikka olisi siihen (lähes automaattisesti) liittynyt Mhy:n ryhmäsertifioinnin kautta.

    Markkinat määräävät, miten eri sertifikaatit jatkossa kehittyvät. Mielenkiintoista on nähdä, tullaako Suomessa jatkossa näkemään erilaista hinnoittelua PEFC-sertifioidulle, FSC-sertifioidulle ja sertifioimattomalle puulle. Nyt valtaosa Suomessa tuotetusta puusta on PEFC-sertifioitua, mutta tilanne voit jatkossa muuttua, jos moni metsänomistaja jättäytyy sertifioinnin ulkopuolelle erotessaan mhy:stä.

    PEFC:n iso haaste on, miten ryhmäsertifiointi jatkossa toteutetaan. Nyt sertifikaattien omistajina ovat paikalliset metsänomistaliitot sekä MG:n ryhmäsertifikaatti, joihin paikalliset toimijat ovat halutessaan voineet liittyä mukaan.

    Kummankin järjestelmän kansallisten vaatimusten uudistaminen on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Loppu vuodesta tiedetään jo paljon enemmän, mihin PEFC on Suomessa menossa.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)