Käyttäjän Tekstiili metsuri kirjoittamat vastaukset

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Tekstiili metsuri

    Juttu alkaa kääntyä niin että HCV alueista on tullut ongelma metsäteollisuudelle eikä enään vain metsänomistajille. Kartelleista tuomio max 10% liikevaihdosta. Koskahan FSC sertifikaatissa mukana olevat pienemmät toimijat alkavat kysellä kuinka käy ja paljonko rahaa palaa?

    Tekstiili metsuri

    Tämän päivän Hämeen Sanomissa juttua. Asia viety kilpailuvirastolle.

    Tekstiili metsuri

    https://www.upmmetsa.fi/tietoa-ja-tapahtumia/artikkelit/hcv-korkean-suojeluarvon-alueet/

    Kyllähän tuolla UPM kertoo että ihan puukauppaakin voidaan tehdä HCV-alueella. Onhan se lohdullista tietää että kun on parikymmentätuhatta mottia puutavaraa kyseisellä alueella niin saattavat ihan jopa ostaakkin.

    Kyllähän tässä nyt väkisin asiakassuhteet kärsivät tämmöisessä toiminnassa jossa yhtiöt vielä härskisti yhteistyössä toistensa kanssa muodostavat näitä HCV-alueita. Tätä lainopillista puolta missään jutussa ei ole vielä valaistu. Luulisi tämän nyt käräjille vielä menevän.

    Tekstiili metsuri

    Ei tätä kannata vähätellä, HCV vaikuttaa joka tapauksessa palstan arvoon vaikka nyt sitten puita ostettaisiinkin normaalisti, mitä vähän epäilen.

    Itselle HCV-arpajaisissa osunut karttaan rasteriviivaa joka suuntaan. On ”runsaslahopuista kangasmetsää” sekä ”vanha puustoista ja luontoarvoiltaan erottuvaa kallioympäristöä”. Tämmöinen kallioympäristö näyttää näppärästi katkeavan rajaviivaan. Sitten kaivurilla ojitettu suo on maalattu siniseksi tarkoittaen ”Luontoarvoiltaan erottuvaa rantametsää sekä luonnontilaisten virtavesien ja lähteiden rannat”

    Jos teen leimikon tähän ”kallioympäristöön” niin alkaako ostomiehet tässäkin laskea paljonko lahopuuta on hehtaarilla vai mitkä näissä nyt on kriteerit? Kalliota näissä ei ole kuin nimeksi.

    Itse luulin omistaneeni hyvin hoidettuja metsiä.

     

     

    Tekstiili metsuri

    Väkisin tulee mieleen että ovat palkanneet Tapioon sen kuuluisan tikkaa heittävän apinan. Nimiä ja selityksiä olisi nyt hyvä kuulla.

    Tekstiili metsuri

    Helppo sanoa että myykää puut FSC:n ulkopuolisille toimijoille, niitä nyt ei vaan joka alueella ole. Niilläkin ostajilma jotka FSC:n ulkopuolella on yleensä toimitussopimukset ”puujakeista” FSC:ssä oleville toimijoille jotka nyt sitten eivät voi ostaa niitä.

    Käsitän asian niin että metsänomistaja joka haluaisi noudattaa vain pefc sertifiointia ja Suomen metsälakia joutuu käytännössä hakkaamaan metsänsä FSC ohjeistuksen mukaan.

    Pinta-alat näissä HCV alueissa monesti useita kymmeniä hehtaareja ja monesti yksittäisen tilan puustoisimmat metsät. Aika äkkiä alkaa yöunet menemään metsänomistajalta joka joutuu moisen mielivallan alle.

     

    Tekstiili metsuri

    ”Mielenkiintoinen tilanne muuten, fsc:hen sitoutuneet eivät osta (ainakaan aukkona) ja ainoa puunostaja ilman FSC rajoitteita voi käytännössä sanella ostohinnan.”

    No näinhän se voi mennä ihan hyvin. Ja löytyykö joka paikasta Suomea se FSC:n ulkopuolinen ostaja? Ja vaikka löytyisi pienempi sahafirma jolle puut kelpaavat, tulee hakkuusta silti tukin lisäksi kuitupuuta jonka sahafirma kauppaisi edelleen kolmelle integraatille jotka sitoutuneet FSC sertiin. No nämä sitten eivät voi ostaa.

    Kyseessä on ihan selvä kilpailuviraston asia. Yleensä näistä tulee tuomioita.

    Tekstiili metsuri

    Piti oikein rekisteröityä tänne kun itseltäkin löytyi tätä HCV-aluetta reippaalla kädellä. HCV-alueen piiriin voidaan näemmä arpoa ihan kuka vaan koska oma alueeni on mielestäni ihan normaalia hoidettua talousmetsää, varttuneesta taimikosta päätehakkuu ikäiseen puustoon asti. Mukana motolla harvennettua kuusikkoa ja männikköä. HCV-alue seuraa ihmeen tarkasti tilan rajoja, kuinka on sattunutkin? Kuulin että HCV-alueet olisivat enimmäkseen osuneet sahafirmojen asiakkaille, mahtaneekohan pitää paikkansa? Itsellä ainakin näin.

    Omaan oikeustajuuni ei mahdu että joku säätiö tai yritys voi määrätä jonkun hataran ilmakuvan tai mutu tiedon varassa mitä metsänomistajan omistamassa metsässä tehdään. Omaisuuden suojaa ei näemmä käytännössä ole ollenkaan. Täysin käsittämätöntä toimintaa vuoden 2019 Suomessa. Nyt olisi MTK:n ja muun edunvalvonnan korkea aika herätä tähän, yksityinen metsänomistaja on täysin voimaton taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

     

     

     

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)