Käyttäjän Tilley kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)
 • Tilley

  Timo Pukkalan blogia jatkuvasta kasvatuksesta Arvometsän sivuilla kannattaa ainakin lukea melko kriittisesti. Ei täytä vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen kriteereitä, vaan tavoitteena on Arvometsä Oy:n myynnin edistäminen. Kaikessa metsänkasvatuksen simuloinnissa ja etenkin jatkuvassa kasvatuksessa laskelmien lähtötiedot vaikuttavat lopputulokseen valtavasti. Pukkalan blogilaskelmissa ei ole yleensä tehty minkäänlaista herkkyysanalyysiä, jolla laskelmien luotettavuutta voisi pyrkiä osoittamaan. Itse yritin kommentoida blogiin muutaman mielestäni keskeisen kriittisen pointin (vedoten vertaisarvioituihin tutkimuksiin), mutta viestini sensuroitiin, koska se ei muka liittynyt asiaan. Taisi liittyä liikaakin.

  Tilley

  Metsänmies: yleisö janoaa kuvia!

  Tilley

  Visakallo: Helsingin jätevesien lämpöä otetaan talteen. Ks. Katri Valan lämpöpumppulaitos. https://www.helen.fi/uutiset/2018/uusilampopumppu

  Tilley

  Suomen valtionlainan korko on negatiivinen, eli tällä hetkellä meille maksetaan siitä, että otamme lainaa. Ei valtioiden kannata olla velattomia. Toki pitää olla suunnitelma, miten syömävelka saadaan loppumaan, jos korot muuttuisivatkin positiiviksi.

  Suomen pitkän tähtäimen taloustilanne on valitettavasti heikko matalien syntyvyyslukujen takia. Tämän takia tulevaisuudessa vanhusten eläkkeet ja omaisuudet tullaan verottamaan pois heidän hoitokulujensa kattamiseksi. Eli perintövero tulee efektiivisesti nousemaan asteittain 100 %:iin.

  Tilley

  Ideahan on hyvä näissä hiilinieluvuokrauksissa, näinhän sen markkinamekanismin pitäisi juuri toimia, että hiilensidonnasta todella maksetaan sen sitojille. Tosin valtiokin tällä hetkellä pyrkii omimaan hiilensidonnan itselleen maksamatta siitä erikseen metsänomistajille, jolloin yksityiset sovitut hiilensidonnat pitäisi vähentää Suomen laskennallisista hiilinieluista ( paitsi jos maksaja on suomalainen ei pidä vähentää).

  Nyt kun asia on tuore, niin helppoa rahaa on liikkeellä ja erilaisia toimijoita ilmaantuu. Act4Planet on yksityinen elinkeinonharjoittaja, jolloin yritysriski liittyy aika kiinteästi elinkeinonharjoittajan henkilöön. Toisin kuin osakeyhtiöllä, mitään tasetietoja ei ole saatavilla. Pienillä toimijoilla on ongelmana uskottavuus ja kasvamisessa pienestä isoksi muna-kana-ongelma.

  Tilley

  Samaa mieltä Visakallon kanssa. Minusta Arja H.:n vaikuttaa trollilta / jonkun täällä kirjoittavan alter egolta. Hän varsinkin myöhemmissä viesteissään analysoi tilannetta aivan liian kokonaisvaltaisella näkökulmalla ollen niin tuore metsänomistaja kuin väittää olevansa ja avausviestin mukaan vieläpä aivan pihalla asioista. Tai sitten kyseessä on poikkeuksellisen älykäs henkilö, joka kyllä olisi pystynyt metsänhoitoasian ottamaan haltuunsa suunnilleen noiden viestien laatimiseen kuluvassa ajassa.

  Tilley

  Onko se sitten heitteillepano, jos ymmärtämätön, suorastaan uhkarohkea perheenjäsen päästetään yksin juoksemaan korpeen, jossa tiedetään olevan petoeläimiä? En ole kuullut, että pirtistä olisi sudet koiria hakenut.

  Tilley

  Kurki: oletko nähnyt ”MOT: Talvivaaran legendat”? Siitä käy hyvin ilmi, ettei miljardihankkeitakaan välttämättä suunnitella kunnolla. Talvivaaran bioliuotusprosessi toimi tonnin kasalla labrassa, sitten liian tiede/labraorientoituneelta tekniseltä johtajalta (prosessin keksijä) puuttui insinöörijärki, että ei voi vaan skaalata 0,8 x 2,4 km kenttään seuraavaksi ja olettaa, että homma toimii suoraan. Ulkomaisia konsultteja hänen mukaansa ”käytettiin”, mutta ilmeisesti ei läheskään tarpeeksi, koska kukaan ei puhaltanut hommaa poikki.

  Tilley

  Kansantaloudellista menetystä pienentää, kun muistaa, että Finnpulpin olisi omistanut (yhä omistaa, mutta omistuksen arvo romahti, suunnittelutyö valui hukkaan) kiinalainen yhtiö. Minusta hyvä pointti Aimo Jortikalla. Talvivaara kakkonen selluteollisuuden puolella on riski, joka saattaa joskus toteutua. Kolmella Suurella on vakavaraisuutta ja jatkuvuutta hoitaa Suomessa asiansa, pienemmillä uustoimijoilla voi olla vähän niin ja näin.

  Tilley

  Taitaa tulla kallista polttopuuta eero heikille. Kiuruveden metsola ainakin jossain videossaan toteaa, että pihapuunkaatokeikoilta tulevasta puusta ei voida asiakkaalle mitään hyvittää. Pätkiminen ja poiskuljettaminen ei ole ilmaista. Mutta eero heikki hyvittää asiakkaalle taksansa verran, 200-300 euroa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)