Käyttäjän vande kirjoittamat vastaukset

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • vande

  Rahoitushakemus juurikäävän torjuntaan on jätetty elokuussa 2015. Toisen hakemuksen jätin taimikon varhaishoidosta sekä nuoren metsän hoidosta marraskuussa 2015. Kummastakaan ei ole kuulunut mitään. Kauanko teillä muilla on päätöksissä kestänyt?

  vande

  Mhy:llä oli ostajat valmiina kaikille puutavaralajeille kaupantekovaiheessa. MHY:llä oli valtakirja kilpailutukseen johon vastauksen antoivat ainoastaan MHY korjuupalvelu ( puunvälityspalvelu) sekä yksi isoista. Valitsin korjuupalvelun tuon energiarangan saannon perusteella (sekä tietysti KEMERA lupauksilla höystettynä). Iso toimija ei tarjouksessaan huomioinut energiaa.
  Kävelimme syksykesällä mhy:n toimihenkilön kanssa leimikot läpi ja kyselin energiakohteiden pohjan raivauksesta. Hänen mielestään sitä ei tarvinnut tehdä. Hakkuut tehtiin maaliskuun alussa ja osittain kuviot jäivät hakkaamatta ”koska aluskasvillisuus haittaa liikaa”. Nyt luettuani vastauksianne tajusin, että kemerathan jäävät saamatta koska kuvioita ei ole käsitelty kokonaan. Raivaussahalle tuli siis töitä mutta onneksi alaa ei ole paljon.
  Eihän tuota kauppaa muutenkaan tullut tehtyä tilin toivossa mutta istutetut/ luontaisesti pellolle syntyneet koivikot piti harventaa nyt viimeistään. Lisänä oli jonkun verran isompaa harvennusta.
  Opinko jotain? Raivaussahaa ei pidä säästellä. Motolla rääseköistä ei saa nättiä. Kuskit ajoivat kahdessa vuorossa ja eri tekijät kyllä huomaa jäljestä. Jatkossa hoito pidettävä sellaisena, että kohteet pystyy myymään helpommin ja useampi ostaja saattaisi olla kiinnostunut.
  MHY korjuupalvelu (puunvälitys) kuitenkin hoiti koivikot kasvukuntoon – itsellä siihen ei hartiapankki riittänyt. Nuo muutamat aarit tiheikköä johon moto ei mennyt saanen kesän mittaan kuntoon.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)