Käyttäjän Vintta kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Vintta

  Nooo sinulla on mielipiteesi ja minulla omani.

  Vintta

  Edelleen tiedoksi jätkälle, että jos sen nosturin ylettyvyys on vaikka se 8 metriä niin eihän sinne voi tonnin painosta murikkaa laittaa roikkumaan vaan pienempi koura joka mahdollistaa sen, että sillä koneella voi todellakin ottaa sivulta puomi suorana ilman että se kaatuu. Sivukaltot sitten eri juttu, mutta se on sama juttu vaikka olisi raskas harvesteri!

  Vintta

  Kyllä käyttö kustannukset on paljon pienemmät, kun tavan metsäkoneessa ja sillon on vielä kahden koneen kustannukset. Nosturi yltää 6-8 metriä eikä se sen kovemmalle joudu, kun moto koura mitoitetaan oikein. Omat plussat ja miinukset tässäkin niin kuin kaikessa.

  Vintta

  En nyt eduista tiedä. Hinta tietenkin ratkasee jonkun verran. Ei siis ole aikomuksena nyt konetta ostaa kun vaan uteliaisuuttani kyselen.

  Vintta

  Samaa mieltä jätkäpätkän kanssa työn viihtyvyydestä.

  Vintta

  Ohhoh. Siellä missä asut ei taida olla kunnallista lääkäriä ollenkaan. Kaikki kävivät sillä yksityisellä avioparin klinikalla ennen kuin eläkkeelle jäivät.

  Vintta

  Ainut vaan että paperikoneelta ei taida saada 80k€ ainakaan perus ”linjamies”. Mutta samaa mieltä siitä että hyviä puolia on paljon.

  Vintta

  Itekkään en näe siinä mitään ogelmaa jos tekee työtä yksin. Niin kuin aiemmin mainittu niin ei tehtaallakaan välttämättä ole sitä juttu kaveria ja joistakin näkee yleis olemuksesta että ei voisi vähempää kiinnostaa olla siellä. Olen myös tehtaassa ollut monta vuotta töissä mutta kaikkea aikansa ja osasin lähteä muille teille, en ole katunut. Toki kova arvostus tehdas puurtajille!

  Vintta

  Joo ei kaikista ole metsäkoneenkuljettajaksi ja sen näkee aika nopeasti kenestä on kenestä ei. Mutta ehkä vielä joskus päädyn metsäkoneen koppiin.. Sain sieltä kuitenkin paljon oppia ja avautu koulun myötä paljon muitakin mahdollisuuksia työ elämää ajatellen.

  Vintta

  Itse kävin opiskelemassa metsäkoneenkuljettajaksi, mutta sain aika pian huomata alan ilmapiirin. Koulussa homma onnistu hyvin ja opettaja sano että rupeeha kyselemään työharjottelupaikkaa yrittäjälle. Noin 15 yrittäjälle soitin ja kellekkään en päässyt harjotteluun osa mietti pari päivää mutta lopulta kieltäytyivät. Ala on raaka niille jotka sinne pyrkii, koneen käyttö maksaa ja ne kulut pitäisi pystyä kuittaamaan tuotoksella isännät ei ole halukkaita ottamaan oppiin vaikka saattaisi saada hyvän kuljettajan. Osalla on alalla tuttuja niille alalle pääsy helpompaa. Mutta ala on mielenkiintoinen joten  voin kyllä suositella. Rupeet vaan hyvissä ajoin pitämään itsestä meteliä niin pääset konetta kuljettamaan!

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)