Käyttäjän Virkamies kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)
 • Virkamies

  Maanantai 30.3.2020 jää historiaan suomalaisen metsäluonnon tuhon päivänä.  Toivotaan EU:n laittavan nämä metsien raiskaajat ojennukseen. Muutama hyvä esimerkki löytyy.

  Virkamies poistuu toistaiseksi tauolle tämän viestin jälkeen.

   

  Virkamies

  SE laittaa Honkalahden 1 vuorokäyntiin ja lomauttaa. Puukauppa …..

  Virkamies

  Kemin valtuusto käsitteli ma 23.3.2020  sellutehtaan läheisen alueen yleis- ja asemakaavan. Tehtaan liikenne kulkee uuden kaava-alueen läpi. Kaava mahdollistaa mm. rautatien rakentamisen uuteen paikkaan. Valituaikaa on ……

   

  Virkamies

  Miikkam ja Visakallio. Vesiensuojelupykälät menevät työpaikkojen edelle lupapäätöksissä. KKO:n päätöksen perutelut Kuopion tehtaasta on tästä esimerkki. KKO:n päätöksiä eivät  kylä- tai aluepolitikot ohjaile.

  Virkamies

  Kuopiolaiset kiittävät kun KKO tyrmäsi tehtaan. Voivat laittaa oikeuden syyksi kun eivät voi rakentaa. Olisi kaatunut rahoituksen puutumiseen. Rahoituksen puute kaatanee  Kemijärven hankkeen. Paltamon voi unohtaa jo nyt. Kemissä MG (MF) lienee tyytyväinen kun lupa viivästyy.

  Virkamies

  SE näyttää mallia itä-Suomen metsätalouden tulevaisuudelle. Kiteen saha…

  Korona pysäyttää tuotantoa, koska tyhjiä kontteja ei ole satamissa.

  Virkamies

  Ruotsissa viranomaiset vaativat uuden luvan MG (MB)  Husumin sellutehtaalle. Kapasiteetti ei lisäänny ? Millaiset ehdot? Päätös lienee tulossa kesän aikana. Tehdas sijaitsee  Vaasan kohdalla Ruotsin puolella.  Voisivat laajentaa  esim. Ruotsin tehdasta ja viedä sinne puuta Suomesta!  Kemin uudelle tehtaalle suunnitellaan puun tuontia mm. Ruotsista.

  Virkamies

  AVI:n on pakko ottaa ELY-keskuksen lausunto vakavasti. Muutoin lupapäätöksen valittajille tulee unelmatapaus.

  MG (MF) ei tee päätöstä hankkeesta ainakaan v.2020. Lupa voi olla lainvoimainen aikaisintaan v. 2022 – 2023.

  Rakennusluvan lainvoimaisuus? Radan,tien kaavat ja rakentamispäätökset ?

  Parasta olisi käyttää nykyinen tehdas loppuun ja laitta ns. pillit pussiin lopullisesti.

  Virkamies

  Valtion talousarviossa on eräissä momenteissä määritelty  henkilötyövuosien enimmäismää mitä saadaan palkata tiettynä vuotena.

  v.2019          v. 2020

  Momentti 35.01.10.21       24 htv        107 htv

  35.01.10.22                           105               180 htv, alkuperäinen esitys oli 161, mutta                                                                                             eduskunta korotti 180 htv.

   

  Momenteillä tuotetaan mm. ympäristötiedotusmateriaalia ja saatte olla varma, ettei nykyistä raiskiometsätaloutta materiaalissa käsitellä myönteisesti..

  Momenttit ovat ympäristöministeriön momentteja.

  Virkamies

  MG miettinee tarkoin milloin tekee mahdollisen päätöksen. Kannattanee odottaa KHO:n päätöstä asiasta.

  Metät kunnossa. Kun nykyinen saastuttava tehda suljetaan ja uutta ei rakennetea, tavoite on saavutettu.

  Mitä tulee nimimerkki virkamieheen. Virkamies ei kirjoittele muilla nimimerkeillä ja työskentelee valtiolla alueellisen organisaation palvelluksessa etelässä.

  Virkamiehen mielestä maaseudun ja yleensä itä- ja pohjois-suomen kehittäminen ja asuttuna pitäminen on turhaa. Virkamies kannattaa EU:ta, mutta suhtautuu kielteisesti EU:n vaatimukseen tukea maaseutua. Mielummin valtion rahat asumistukseen kuin aluetukeen.   Suden metsästyksen lopettaminen ja norpan elämän turvaaminen täydellä verkkokalastuskielolla ovat kannatettavia asioita. Verkkokalastuskielto on nyt eduskunnan käsittelyssä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)