Keskustelut Metsänomistus TOIVOTON SAAMATTOMUUS HIILISIDONTAJUTUSSA Vastaa aiheeseen: TOIVOTON SAAMATTOMUUS HIILISIDONTAJUTUSSA

Vastaa aiheeseen: TOIVOTON SAAMATTOMUUS HIILISIDONTAJUTUSSA

Keskustelut Metsänomistus TOIVOTON SAAMATTOMUUS HIILISIDONTAJUTUSSA Vastaa aiheeseen: TOIVOTON SAAMATTOMUUS HIILISIDONTAJUTUSSA

Visakallo Visakallo

Hiilidioksidiasioissa on jo korkea aika siirtyä politiikasta todellisuuteen.
Suomea on aiheettomasti syyllistetty ja tehty maksaja toisten puolesta.

Uusi suomalaistutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että ihmislähtöiseen hiilidioksidin kartoittaminen avaruudesta on mahdollista suoraan pelkkiä mittauksia hyväksikäyttäen.

Kartoituksista on voitu havaita, että hiilidioksidipäästöt ovat suurimmat Kiinassa, Keski-Euroopassa, Yhdysvaltain Itärannikolla, sekä Lähi-idässä, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Erityisesti mielenkiintoisia ovat Lähi-idän korkeat arvot, joita ei ole raportoitu päästöselvityksissä. Tämän varsinainen vahvistaminen signaalista edellyttää kuitenkin lisätyötä, kertoo tutkimusta vetänyt tutkija Janne Hakkarainen Keskisuomalaiselle.

Tutkimuksessa on analysoitu Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASAn vuonna 2014 laukaiseman OCO-2-satelliitin hiilidioksidihavaintoja. Noin 700 kilometrin korkeudella lentävästä OCO-2-mittalaitteesta saadaan noin miljoona maailmanlaajuista havaintoa vuorokaudessa. Näistä noin 13 prosenttia on tieteellisesti käyttökelpoisia.