Keskustelut Puukauppa Puunmyyntikartelli Vastaa aiheeseen: Puunmyyntikartelli

Vastaa aiheeseen: Puunmyyntikartelli

Keskustelut Puukauppa Puunmyyntikartelli Vastaa aiheeseen: Puunmyyntikartelli

vihreen koneen kuski

Moto kyllä osaa laskea kuution 0-1,3 m välillä. Harvoissa motoissa on edes 1.3 m korkeaa hakkuupäätä. Joten jokainen kone kuutio omasta kohdastaan, mutta yhteinen sovittu ensimmäinen tarkistuspiste on tuo 1,3m. Tyvilaajentumaa kone ei osaa laskea, Nuo tyvilaajentumat ovat niin mitätön kuutiomäärä että on paljon muitakin tekijöitä joissa poistuma on suurempi kuin tyvilaajentumassa.

Mistään tyvilaajentumista tässä ei ole kyse. Metsä Gurpan pojat on tehneet ”tarkistus”mittauksia. Nykyinen lieriö kaavio, jolla kone laskee tyven ja 1,3m välisen matkan onkin vääränlainen. Lieriötä tullaan pienentämään. Jokainen tyvi kerryttää vähemmän motteja kuin ennen. Puun ”oikea”muoto ei vaikuta mittaukseen mitenkään, vaan kuutiointi tapahtuu mittalieriön arvon perusteella ja 1,3m:n kohdalta saadulla paksuus mitalla.

Missän tapauksessa kuutioita ei tule enempää,kuin ennen. Vaikka olis kuinka yhtiön mies, niin pienemmillä kertoimilla ei saa suurempaa tulosta.
Nämä motit menee suoraan yhtiöden laariin, yhdeltä MO.lta ehkä kymppejä, korkeintaan satasia. Yhtiöiden puumäärissä tämä on kuitenkin tuntuva summa.