Keskustelut Metsänhoito metsän lannoitus Vastaa aiheeseen: metsän lannoitus

Vastaa aiheeseen: metsän lannoitus

Keskustelut Metsänhoito metsän lannoitus Vastaa aiheeseen: metsän lannoitus

laurihääri

Omatoiminen lannoittaminen on huippukannattava hoitotoimi, vaikka lannoitteiden hinta onkin viime vuosina hypähtänyt,

Suosittelen lämpimästi neulasnäytteitten tutkituttamista esim. Viljavuuspalvelulla. Tulosten mukana tulee myös lannoitusohje.

Olen levittänyt lannoitteet ihan vaan käsipelissä istutusvakasta. Ohuet asentajanhanskat vain käteen, vakkaan vähän alle puoli säkillistä, ja sitten vain taapertamaan. 500 kg menee helposti päivässä, jos säkit ovat yltömatkan päässä.

Metsän NP sopii kangasmaitten kuusikoille. Siinä on myös booria, jonka puute aiheuttaa latvakasvun kiemurtelua ja pahimmillaan pensastumista. Löytyy myös säkkitavarana.

Paras rämemaitten lannoite on tuhka, mutta sen omatoimilevitys ei onnistu, kun määrät ovat niin suuria. Siinä on kaikkia muita ravinteita, paitsi typpeä, mutta sitähän rämeillä yleensä on jo riittävästi.

Urea on salpietaria luonnollisempi typpilannoite, koska se on kuivattua kusta. Tahtoo jämähtää säkkiin, jos saa vähänkään kosteutta. Sitä saa vain suursäkeissä, joten kuljetuskalusto on jostain löydettävä. Sopii kangasmänniköille.

Valikoiman suppeuden vuoksi on joskus kikkailtava peltolannoitteitten kanssa. Ne ovat nopeasti veteen liukenevia, joten valumat ovat iso ongelma. Varsinaisiin metsälannoitteisiin käytettiin hitaammin liukenevia yhdisteitä.

Nettiä voisit selata. Sieltä löytyy juttuja metsän lannoittamisesta ja lannoitteitten myyjistä ja hinnoista.