Keskustelut Metsänomistus Talven 2017 riistakolmiolaskennat.Metsästäjä. Vastaa aiheeseen: Talven 2017 riistakolmiolaskennat.Metsästäjä.

Vastaa aiheeseen: Talven 2017 riistakolmiolaskennat.Metsästäjä.

Keskustelut Metsänomistus Talven 2017 riistakolmiolaskennat.Metsästäjä. Vastaa aiheeseen: Talven 2017 riistakolmiolaskennat.Metsästäjä.

suorittava porras suorittava porras

Hirvihavainnot/ metsästyspäivä on ihan eriasia , kun jäävä kanta , jota Planter tarjoaa Rhy:n arvioksi . Havainnot on kirjattu tällä kertaa yhteen ja samaan ”oma riista”-palveluun ja se tieto on tasan tarkkaan yksi ja sama niin Rhy:ssä , kun Lukessakin . Jäävän kannan ero johtuu siitä , että Luke ottaa metsästjien ilmoittaman jäävän kannan lisäksi arviossaan huomioon myös muita tekijöitä eli tarkentaa kanta-arviota kaatotulosten ,todettujen hirvivahinkojen ja kolaritilastojen avulla . Lopullinen arvio jäävästä kannasta (luken) saadaan tästä johtuen vasta jahtikautta seuraavana keväänä. Tämä tieto oli pohjana tulevan kauden kaatosuosituksille .

Se , miksi hirvikanta nyttää käppyröissä laskevan , johtuukin näistä tarkennuksista . Alenemista tukee alhaisempi kolarimäärä ja toisaalta pienempi määrä havintoja  metsästyspäivää kohti jahtikauden aikana . Metsästäjien ilmoittama jäävä kanta jahdin päättyessä lumettomaan aikaan on hyvin paljon arvailujen varassa . Havainnot/ metsästyspäivä puolestaan ovat täyttä faktaa .

Kuluneena keväänä meitäkin kehotettiin hakemaan mahdollisimman paljon pyyntilupia . Tämän päälle tarjottiin vielä 20% lisää pankkihirviksi . Homman ei pitäisi enää olla missään luvista kiinni , enemmänkin siitä , onko niitä hirviä lupien edellyttämää määrää .

PS.Vuoden alusta lähtien kaikki ilmoitetut hirvikolarit tilastoidaan edellä mainittuun kaikkien osapuolien käytösä olevaan ”oma riista”-palveluun , joten siltäkin puolelta epäselvyydet poistuvat . Edellyttäen tietysti , että srva-ryhmä käy kolaripaikalla .