Keskustelut Metsänomistus Ummikkona metsään Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Keskustelut Metsänomistus Ummikkona metsään Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Metsuri Holopainen

Olipa tullut monta neuvoa. Juhannus vietettiin ”akan” mailla. Alueen koko on n 120 hehtaaria mutta vähän repaleista kun on kaksi saarta myös siinä. Toinen saari 14 hehtaaria ja toinen 29 hehtaaria. Kuivalla maalla loput 800 metriä hiekkarantaa ja noin 150 metriä kalliosta auringonottopaikkaa.

Sen mitä olen lukenut ja kuunnellut eri ihmisten kommentteja niin taitaa kuitenkin tuo metsän arvo olla toissijainen rantapaikkojen arvoon nähden. Neljällä sisaruksella on mokit tuossa isommassa saaressa. Toinen saari on asumaton. Siinä olisi 2 hyvää mökkipalstaa. Toinen aamuauringon ystävälle ja toinen iltavirkulle.

Hakuita on tehty 60 luvulla. Sen perusteella taitaisi olla vanhan kunnon avohakkuun aika suurelta osin aluetta. ”Akka” kysyi sukulaisiltaan mahdollisuutta lunastaa koko alue itselleen. Kesän aikana tehdään päätös joko myydään oma osuus pois tai ostetaan muita osakkaita ulos. Mökit jäisi jokaiselle vanhojen muistojen virkistelypaikoiksi.

Onko kokemusta muilla tilakaupan rahoittamisesta puun myynnillä? Kun joku tiesi sanoa, että ei voi ennen hakkuuta tehdä ennen kuin on osakkuus itsellä ja sitä ennen ei ole rahaa lunastukseen. Kuitenkin puhutaan luokkaa 0,5 miljoonan euron kaupasta ja sitä ei satu olemaan ”sukanvarressa”

Taitaa olla nyt parasta, että kuuntelen tuon kaupan etenemisen. Ja sitten jos ”Akka” pääsee yksin omistamaan, niin sitten palaan näihin puukaupan käytännön juttuihin.
Iltalehdessä oli uutinen metsänhoitoyhdistyksen hakkuusta, missä meni hehtaari naapurin metsääkin.
Semmoiselta kokemukselta kun osuisi välttymään.