Keskustelut Metsänomistus Ummikkona metsään Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Keskustelut Metsänomistus Ummikkona metsään Vastaa aiheeseen: Ummikkona metsään

Metsuri Holopainen

Homma etenee nopemmain kuin arvata saattoi. Nyt on jo kaksi osakasta ilmoittanut luopuvansa korvausta vastaan metsänhoidosta. Yksi on ulkomailla ja aika huono liikkumaan. Sähköpostilla on yhteyttä pidetty ja elokuulle on tulossa Suomeen. Vaikuttaa siltä että kohta ollaan ”akan” kanssa  kunnolla metsätilallisia. Vanhoja papereita katsellessa tilan arvoksi on määritelty 545.000 mk. Osuuden hinta karkeasti 115.000 markkaa. Valuutan muutos huomioiden varmasti 450.000 euroa tarvitaan että saa tilan omiin nimiin.
Puuta siellä on paljon, joka liikkunut Punkaharjun harjualueella niin sen näköistä se on. Kuivaa kangasta ja isoja mäntyjä. Suomi24 sivuston mukaan hehtaarilla voi olla 500 kuutiota. Siinä mielessä koko metsää ei tarvitse hakata lunastuksen yhteydessä.
Mitenkähän tarkkoja nuo hehtaarikohtaiset arviot ovat, mitä Suomi24 sivuilla on?
Sitten siinä olisi yhden osakkaan toinenkin irrallinen metsäpalsta jäämässä käsiin. Sehän näyttää siltä että kohta ”akan” kanssa omistetaan lähemmäs 300 hehtaaria metsää. Olen lukenut melkoisen määrän metsäkirjoja ja netistä kaikki metsäuutiset. Kun asiat varmistuu täytyy ottaa asiaksi käydä tapaamassa näitä metsäyhtiöiden ja metsänhoitoyhdistyksen miehiä ja naisia. Voi olla että apua on tarpeen vielä.