Keskustelut Metsänhoito Hirvikolarit lisääntyvät! Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

Keskustelut Metsänhoito Hirvikolarit lisääntyvät! Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

suorittava porras suorittava porras

No niin!

Tässä tuoretta tietoa :

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Keski-Suomen alueelle 3937 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi 1040:llä edellisvuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa lähes 5300 hirveä. Eniten hirviluvat lisääntyivät pohjoisessa Keski-Suomessa.  Myös valkohäntäpeurojen pyyntilupien määrä nousi reilusti edellisestä vuodesta. Metsäpeuralupia myönnettiin vain kolme.

 

Ja kuten tuolla edellä totesin kaudelle 2017 anottiin meilläkin varmuuden vuoksi reippaasti lupia . Lisäystä 58%  edellisvuoteen . Maakunnan keskimääräinen lisäys lupamäärisä oli 36% ja suurin pitäjäkohtainen 86%.

 

Lupia on siis  runsaasti käytössä . Aika näyttää , mikä on lupien käyttöaste. Vaikka Luke sen ruksin tiettyjen pitäjien kohdalla laittoi korkeamman  kanta-arvion kohdalle , todettiin kuitenkin samalla arvion sisältävän runsaasti epävarmuustekijöitä .

Mahdotonta marinaa pidetään , vaikka asioita pyritään korjaamaan . Korjausliikkeet on jo tehty kerätyn tiedon , ei marinan perusteella .

…ja näyttäisi Tanelinkin ympäristössä jotakin tapahtuvan…

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin yhteensä 4122 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi lähes kaikissa kunnissa. Myönnetty määrä on 1231 pyyntilupaa suurempi kuin edellisvuonna. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on suositusten mukaisesti käytettynä mahdollista kaataa reilut 5000 hirveä.