Keskustelut Metsänhoito Hirvikolarit lisääntyvät! Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

Keskustelut Metsänhoito Hirvikolarit lisääntyvät! Vastaa aiheeseen: Hirvikolarit lisääntyvät!

suorittava porras suorittava porras

Oikaistaan vielä kerran , että en ole mukana riistahallinnossa . En edes rhy:n hallituksessa 20 vuoteen . Toimin tarvittaessa ”passipaikkoja jakamassa”, mikäli seurue minut ko hommaan valitsee eli suorittavassa portaassa niin ammatin , kun harrastuksenkin puolella . Työ ja perhe kuitenkin etusijalla .

Aika paljon on tässä ”Planterin” kanssa asioita väännettäessä joutunut perehtymään nykyisen metsästysjärjestelmän eri puoliin. Pyörää ei tarvitse lähteä keksimään uudelleen . Nykyjärjestelmä uusiuduttuaan tarjoaa hyvin paljon mahdollisiuksia pitää hirvikanta siedettävällä tasolla . Se edellyttää kuitenkin kaikkien osapuolten saumatonta yhteistyötä . Tiedon on kuljettava ja asioista on keskusteltava varsinkin alueilla , jossa on ongelmia . Monesti ongelma on ratkaistavissa jo paikallisin  voimin , kun asia tiedosteaan ja toimeen tartutaan viipymättä .

Tuo joukkojen ikääntyminen ja maaseudun autioituminen ovat kiireellisiä haasteita . Jos ei nyt , niin viiden vuoden kuluttua asia muuttuu ongelmaksi metsästyksen kannalta. Seurueita on yhdistettävä ja yhteistyötä lisättävä entisestään , jos asiat halutaan pitää hallinnassa . Tuoreista voimista hirvestyspuolella on pulaa jo nyt.Nuoremmat ovat kiireisiä työelämän ja perheen puristuksessa . Sitoutumisaste harrastuksiin on alhainen . Vanhemmilla puolestaa alkavat fyysiset rajat tulla vastaan , vaikka aikaa olisi .