Keskustelut Metsänhoito Taimikoiden heinäys Vastaa aiheeseen: Taimikoiden heinäys

Vastaa aiheeseen: Taimikoiden heinäys

Keskustelut Metsänhoito Taimikoiden heinäys Vastaa aiheeseen: Taimikoiden heinäys

kaller

Tällainen yksi hyvin voimakas ja tukahduttava rikkakasvi rehevien uudistusalojen alkuvuosina, 1-2 vuotta hakkuusta, sen jälkeen häviää. Onkohan laji peltopillike tai kirjopillike? Se on loppukesän kasvi ja nyt äskettäin tuli taas taisteltua näiden piikikkäitten ja v-mäisten kasvien kanssa.

Yhdelläkin mättäällä ei ollut istutuskuusen kanssa mitään muita kasveja kuin yksi tälläinen. Ja tämä oli kasvattanut yhden haaransa kuuseen ja kuristanut sen kuoliaaksi. Tämä on sitä kasvien välistä kilpailua, eloonjäämistaistelua, tämä piikkikasvi olisi voinut kasvaa mihin muuhun suuntaan tahansa, niin oli kasvanut juuri kuusta kohden! Sitten pitää muistaa, niin valtaan päästyään kuusi itse on muun kasvuston tukahduttaja, alkuvuosinaan näin avuton ja muut vielä pärjäävät.

Eli tämä veemäinen kasvi on piikikäs, nelihaarainen ja voimakasrakenteinen yksivuotinen kasvi, muodostaa kasvustoja mitkä tukahduttaa kaiken alleen. Aiemmin olen luullut joksikin ohdakkeeksi, takiaiseksi tai karhiaiseksi, mutta laji on ilmeisesti tuo peltopillike. Onko tuttu tai tietääkö muut enemmän?