Keskustelut Puukauppa Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus Vastaa aiheeseen: Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus

Vastaa aiheeseen: Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus

Keskustelut Puukauppa Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus Vastaa aiheeseen: Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus

Lauri Vaara

Täällä on useissakin viesteissä vaadittu kuvaamaan, mitä tapahtuisi käytännössä, jos puun pystykauppa lopetettaisiin ja ryhdyttäisiin käymään puusta ja korjuutyöstä erillistä kauppaa. Olen sitä kuvannut ETLAn kustantamassa kirjassa ”Tehottomuutta, terroria ja tiedotusta maan metsissä”. Sieltä löytyy luku sivulta 112 luku ”Visio metsätaloudesta markkinataloutena”. Olen kopioinut luvun myös Uuden Suomen blogiini, josta se löytyy Googlen hakutoiminnoilla.

Luku vie kirjassa hieman yli neljä sivua. Siinä on viisi alalukua. 1) Metsätalouden tila, 2) Yritykset ja kauppatavat markkinataloudessa, 3) Puun kasvatus ja korjuu markkinataloudessa, 4) Elinkeinot, edunvalvonta, neuvonta ja luontoympäristö markkinataloudessa ja 5) Puunhankinnan riskien hallinta markkinataloudessa.

Kilpailun tuomia vaihtoehtoja ei voida ennalta tietää. Vain se tiedetään, että kilpailu yleensä aina johtaa toiminnan tehostumiseen. Kilpailu on pehmeä ohjauksen keino. Se antaa aiemmin kilpailun rajoituksista hyötyneille yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden muuttua kilpailun vaatimusten mukaisiksi.

Lauri Vaara