Keskustelut Metsänhoito Oma suhtautuminen toteutettuun hirvipolitiikkaan 2018 Vastaa aiheeseen: Oma suhtautuminen toteutettuun hirvipolitiikkaan 2018

Vastaa aiheeseen: Oma suhtautuminen toteutettuun hirvipolitiikkaan 2018

Keskustelut Metsänhoito Oma suhtautuminen toteutettuun hirvipolitiikkaan 2018 Vastaa aiheeseen: Oma suhtautuminen toteutettuun hirvipolitiikkaan 2018

Metsä_Tyyppi

Kiitos Suorittavalle portaalle vastauksesta:

Metsä_Tyypille totean , että alueellinen riistaneuvosto on tehnyt suosituksen, jonka perusteluita ei ole nähty . Voivat olla hyvätkin. Kukaan ei estä paikallisia metsästysseuroja poikkemasta suosituksista ja hakemaan suositusta runsaammin pyyntilupia , jos näyttöjä eläinten isommasta määrästä , vahingoista ja hirvikolareista löytyy . Kysytään siis näyttöjä , ei huhupuheita.

Kun alueellinen riistaneuvosto (arn) on tehnyt oman kantatavoitteensa, se laskee lupamäärän juuri sellaiseksi, että tämä oma tavoite toteutuu. Maanomistajat haluavat hirvien määräksi 2,5/1000 ha, arn 100 % enemmän eli 5. Kuvitteleko todella, että lupien hakuvaiheessa arn tulisi omasta kannastaan alas – lähemmäs maanomistajien ja liikenneviranomaisten tahtoa. Älä unta näe!

Käväisin katsomassa hirvilupahakemuksen. Ei siinä paperissa kysellä mitään erityisiä perusteluja vahingoista, joiden perusteella lupia haettaisin ”enemmän”. Perusteluja kannan laskuun on käyty läpi sidosryhmäpalavereissa, vuodesta toiseen. Liikennevahingot ovat kasvussa, mansikkatiloilla on jopa 30 000 euron vahinkoja, kun katekankaat ja kastelulaitteet hajoavat terävien sorkkien alla. Asiasta kirjoitti parisen viikkoa sitten Salon Seudun Sanomat.

Maanomistaja ainakin täällä Varsinais-Suomessa on aivan voimaton. Äläkä tule sanomaan, että liittykää seuraan ja alkakaa metsästämään. Meillä on täällä sellainenkin seura, johon ei edes maanomistajaa ole huolittu jäseneksi.