Keskustelut Harrastukset Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy? Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Keskustelut Harrastukset Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy? Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Pepe

Kiitos kaikille raatilaisille asiallisista kommenteista. Summa summarum:

  1. sinistäjäsienihän se on
  2. katteen puuttuminen kuulostaa kyllä loogiselle ja taitaa olla ykköspointti. Ilmankierron olisi pitänyt toimia, kun olivat ulkona reippaasti irti maasta. Tätä selittäisi se, että päälipuut, joiden halkaisupinta oli ylöspäin täplittyivät, keskellä ja alla olleet puut hyviä. Aiemmin tätä ongelmaa ei ollut. No kesät eivät ole veljeksiä keskenään. Katettuna saavat sitten rauhassa olla muutaman viikon pidempään ulkona.
  3. pikkutukin kommentti myös relevantti tässä mun keississä, joissain tapauksisissa tuota ilmiötä oli havaittavissa
  4. on toki mahdollista, että puut ovat olleet liian märkiä sisälle tuotaessa, vaikka testaukset eivät tätä tukeneet ja voinevat olla  ”b” kohdan kanssa kompuksessa. Ongelma oli vain toisessa ladossa säilytetyissä puissa, jossa korkeutta ja neliöitä riittää. Toinen lato matalampi ja sinne sai mahtumaan vain 1m3 säkkejä ja toimi hyvin. Ilma kiertänyt paremmin tuossa pienemmässä ladossa.

Paljon tuli myös muita mielenkiintoisia näkökulmia otettavaksi huomioon. Vielä kerran kiitoksia ja kumarrus