Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja Vastaa aiheeseen: Mittaustietoja

Vastaa aiheeseen: Mittaustietoja

Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja Vastaa aiheeseen: Mittaustietoja

suorittava porras suorittava porras

Puukilta kysyisin ,mitä tekisit ,jos sahauskiintiöt tukkipituuksien 31-34 dm osalta on täynnä ?Muita pituuksia sen sijaan puuttuu. Tukin minimiläpimittaan päästään muidenkin pituuksien yhdistelmällä ,jos rungon laatu antaa myöden.

Toinen asia ,joka tuli esille , on ,että ilman apteerausohjelman ohjausta kukin motokuski katkoo helpost puita omien mieltymystensä mukaan. Esim. tuo 43 dm pituuden yliedustus katkotussa tavarassa on merkkinä tästä .  Pituusvalikoima saattaa muodostua hyvinkin suppeaksi ja tukkia saattaa joutua tämän seurauksena kuitupinoon huomattavasti enemmän ,kun hyvin laaditun aptin ja laajemman pituusvalikoiman avulla tapahtuu.

Aptin laadinnan onnistumien on paljolti kiinni leimikkotietojen oikeellisuudesta. Aptit ja optimointi ovat keino vähentää hävikkiä ja torjua kuljettajien  haitallisten tottumusten  vaikutusta asiakkaiden tarpeisiin perustuvaan katkontaan.

Jos  joku kehtaa väittää ,että kuljettaja pystyy silmämääräisesti määrittämään ja ennustamaan oikean katkaisukohdan , luulee liikoja. Eri kulmissa ja eri valaistusolosuhteissa tehtävät silmämääräiset arviot ovat  varsin epäluotettavia. Kone puolestaan osuu ennustuksessaan katkaisukohdan suhteen oikeaan lähes pomminvarmasti.