Keskustelut Tekniikka Repullinen akkuja metsään vai miten ? Vastaa aiheeseen: Repullinen akkuja metsään vai miten ?

Vastaa aiheeseen: Repullinen akkuja metsään vai miten ?

Keskustelut Tekniikka Repullinen akkuja metsään vai miten ? Vastaa aiheeseen: Repullinen akkuja metsään vai miten ?

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Akkusaha on toki vielä kehitysvaiheessa. Esim. tuo jonkun mainitsema varmistussysteemi, miksi moottorisaha valmistaja (tilhi) käyttää tuollaista nappulasysteemiä, vaikka heillä poltomoottorisahoissa on ihan kunnolliset varmistuskahvat?? Minulla oli ihmeen vähän harmia tuosta. Ensimmäisenä päivänä äpösti, mutta sitten alkoi onnistua, niin katkaisussa, karsinnassa kuin kaadossakin.

Ilmeisesti hyvin harva on edes kokeillut akkusahaa, kun akun kestosta on niin ihmeellisiä mielipiteitä. Pitää muistaa ettei akkusaha jää paukuttamaan tyhjäkäynnille kun ketju pysähtyy, vaan sähkön kulutus loppuu siihen paikkaan. Ammattilaisenkin sahan ketju pysähtyy tämän tästä, kasauksen, puun kääntelyn ja esim. puulta toiselle kulun ajaksi. Jos akku kestää sahausta 45 minuuttia, niin kyllä se kestää ahkerammallakin sahurilla noin tunnin.

Kokonaan toinen kertomus on se että nykyisten akkusahojen ketjunopeudet ovat kovin vaatimattomia ja ketju on mahdollisimman kapea, että voima riittäisi. Näistä seikoista voi toki kuka tahansa päätellä ettei ole ammattilaisen pinotavarasahaa akkuversiona vielä markkinoilla. Mutta kehitys on hurjaa, erityisesti akkurintamalla. Siitä saamme kiittää sähköauton kehittelyn saamaa kohtuutonta mielenkiintoa.

Terveisin: Korpituvan Taneli