Keskustelut Puukauppa Kontortamänty Vastaa aiheeseen: Kontortamänty

Vastaa aiheeseen: Kontortamänty

Keskustelut Puukauppa Kontortamänty Vastaa aiheeseen: Kontortamänty

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Jokuhan niitä pikkueriä aina säälistä ostaa. Täälläpäin ainakin joku lehtikuusen viljelijä oli niin tuohduksissaan kun hänen, edelläkävijän, puut eivät kelvanneetkaan sellun ostajalle.

Kyllä kai se pitää ymmärtää että raaka-aineen pitää olla mahdollisimman tasalaatuista, että saadaan kunnon tuote. Se ei tarkoita sitä etteivätkö molemmat puulajit olisi kunnollisia sellun raaka-aineita, mutta vain erikseen keitettyinä.

Kaskisten Metsä-Botnialla oli alkuun sellainen systeemi että me teemme kahta laatua sellua, on havusellu ja lehtisellu. Havuselluun pantiin Kuusi ja mänty sekaisin ja varmaan silloin kelpasi esim kontortakin. Lehtiselluun hyväksyttiin hyvin pitkin hampain haapaa sekaan jopa 20%.
Sitten Huomattiin että räätälöimällä eri ostajille erikseen omia massoja saadaan enemmän rahaa ja muutenkin laadukkaasta tuotteesta maksetaan enemmän. Kuusta alettiin keittää erikseen ja tuli niin hyvää sellua että, vähän yllättäen huomattiin että mäntysellunkin laatu parani. Haapaakin keitettiin erikseen ja tuli hyvää sellua, se toki tiedettiin ennestään että näin parannettiin myös koivusellun laatua.

Terveisin: Korpituvan Taneli