Keskustelut Metsänhoito Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt? Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Keskustelut Metsänhoito Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt? Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Arja H

Taisi olla vähän huono otsikko. Se ei koske metsänomistajia, metsureita eikä koneenkuljettajia, eikä kaikkia muitakaan. Kyllä tuossa on ihan fiksu metsänhoitajakoulutuksen saanut pankinjohtajanakin. Ei saisi yleistää. Mikä lie piru tuli päähäni hiilihangon kanssa laatimaan otsikkoa. Anteeksi!

Tarkennan vielä mitä tarkoitin. En tarvitse metsänhoito-ohjeita ja vielä vähemmän sijoitusohjeita tai myy mettäs pois ohjeita. Hämmästelen vaan metsäalan neuvontaa ja ohjeita.

En ole yksittäistapaus. Metsänhoitoyhdistyksen ja metsäkeskuksen metsänomistajille järjestetyissä koulutuksissa on ollut paljon ”kohtalotovereita”. Kaikilla oli sama sanoma, että männyn istutus on tuhoon tuomittu yritys ja metsänhoitoyhdistyksen neuvojakin sanoi, että tilanne on kestämätön. Miksi sitten kuitenkin metsätaloussuunnitelmassa  on merkitty useaan kuvioon uudistuksen jälkeen ”istutus mänty”. Mikä ihmeen järki siinä on?

Toimintaympäristö on muuttunut pysyvästi, eikä istutus enää onnistu. Miksi sellaista taimikon perustamistapaa kaupataan, minkä tiedetään olevan tuhoon tuomittu yritys? Ymmärrän kyllä, että asioita opitaan vähitellen kantapään kautta ja ennakoimattomia vastoinkäymisiä tulee. Mielestäni on vastuutonta myydä ohjeita, joiden etukäteen tietää olevan käyttökelvottomia, ymmärtääkseni metsänhoitosuositukset  ovat vielä peräisin valtion rahoittamista lähteistä.

Kiitos nimimerkki ”Timpalle” asiallisesta kommentista. Kysäisinkin heti metsänhoitoyhdistykseltä miksi kylvöä ei ehdotettu. Kyseisen kuvion maaperä on kuulemma hienojakoista, jossa kylvö ei routimisen vuoksi, onnistu.