Keskustelut Metsänhoito Metsaan.fi/ keilausaineisto Vastaa aiheeseen: Metsaan.fi/ keilausaineisto

Vastaa aiheeseen: Metsaan.fi/ keilausaineisto

Keskustelut Metsänhoito Metsaan.fi/ keilausaineisto Vastaa aiheeseen: Metsaan.fi/ keilausaineisto

Mittarimato

Noista metsävaratietojen täsmällisyydestä vielä sen verran, että heittoa tulee varmaan myös kasvupaikan ja kasvun arvioinnista johtuen.  Omissa metsissä ainakin on joitakin kuvioita merkitty esim. turvemaiksi vaikka ne eivät ole turvetta nähneetkään. Kun keilaus on suoritettu v. 2012 tai 2013, palvelussa näkyvä puusto tänä päivän on laskettu keilaustuloksen päälle käyttäen turvemaan kasvua, eli todellisuussa puuta on sitten kasvanut tuplasti enemmän ja tässä ajassa on tullut jo silmin nähden huomattavaa heittoa.

Yleisellä tasolla minusta tiedot ovat riittävän tarkkoja varttuneen puuston osalta. Taimikoissa on säännöllisesti heittoa koska niiden tiedot perustuvat maastokäynteihin ja näyttää olevan taitotasossa välillä heittoa.

Kovin nuoret metsät lienevät alttiimpia virheille; esim. hoikimmat puut v. 2010-12 keilauksissa eivät ole mahtueet keilaustarkkuuteen mutta ovat nyt vajaassa kymmenessä vuodessa kasvaneet kuitupuun mittoihin eli silmämääräisesti tuollaisella kuviolla puuta saattaa olla enemmän kuin metsävaratieto väittää. Olettaisin, ettei näitä kukaan käy manuaalissti korjaamassa. Ja tiheitköthän ovat tunnetusti huonosti keilattavissa.