Keskustelut Metsänhoito Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt? Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Keskustelut Metsänhoito Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt? Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?

Arja H

No niin, näyttää, että ne keskustelun jyvät on löydetty ja mielikuvitus vie pojat mennessään paikkaan missä on maailman lyhimmän miehen parta,  joten on loppuyhteenvedon aika.

Jalkaska tuolla jo huomasikin, että otsikko oli laadittu tahallaan provosoivaksi, että se erottuu somevirrasta. Toimi.  Vierestä kyllä varoitettiin, että listivät siellä sinut, mutta ei listitty, vaikka giljotiinilla uhattiin.

Se metsäsuunnitelma-mappi lentää nyt roskikseen. Se on laadittu johonkin ideaalimaailmaan, jota ei ole olemassa. Metsään.fi palvelusta löytyvät tarvittavat kuviokartat ja tiedot sovellettavaksi. Taimikon aikaansaamiseksi kannattaa lähinnä peesata naapureita ja katsoa mikä menetelmä on samanlaisissa olosuhteissa onnistunut.

Keväällä teemme epäonnistuneelle kuviolla omana työnä täydennysistutuksen kuuselle, välineet saamme lainaksi metsänhoitoyhdistykseltä. Kokeilumielessä yritämme tehdä Timpan ehdottaman kylvön, istutuksen lisäksi. Kynsimme ja raavimme pintamaata rikki kohdista, jotka eivät ole pahasti heinittyneet ja kylvämme niihin käsin männynsiementä.

En kylläkään usko, että kylvetytkään männyt saavat olla rauhassa, mutta kokeillaan. Joulun jälkeen kuljimme ristiin rastiin läpi metsämme ja koukkailimme myös naapurien puolelle. Mitä männyn taimia oli metsätien varteen ja muihin vapaisiin paikkoihin luontaisesti syntynyt, niin oli ne kaikki typistetty tai katkottu, miksi ne kylvötaimetkaan säilyisivät?

Metsätiekin oli kuin ravirata, vain sillä erotuksessa, että juoksijoilla on sorkat jaloissa. Se metsästysseuran mieskin sanoi silloin suoraan, ettei valkohäntäkauriita enää pystytä metsästämällä vähentämään ja toisaalta hirviä ei saa vähentää. Rivien välistä antoi ymmärtää, että tilanne tulee pahenenmaan. Kyse ei siis ole siitä, että metsäämme olisi sattunut eksymään jokin satunnainen lauma, ei, siellä asutaan, lisäännytään ja ruokaillaan vakituisesti sankoin joukoin.

Usvasta tuli esiin pistoolisankari, lännen mies ja ampui täysillä kohti minua ja metsä..?..ministeriä.

Luin ne kommentit moneen kertaan ja toisaalta luin Jalkaskan yhdessä kommentissa olleet kaksi linkitettyä juttua. Toisessa metsä..?…ministeri peräänkuuluttaa ihmisenkokoisia ilmastotekoja. Toisessa Metsäkeskuksen herra tarjoilee ne kultalautasella. Metsäkeskushan on maa-ja metsätalousminiteriön hallinnonalalla. Ministerin alaisilla olisi resepti valmiina, jos hän ymmärtäisi astua alas ministeriön aitiosta ja ottaa ne käyttöön?

Lännen pistoolisankari on varmaan siinä oikeassa, että metsien kasvua ja sitä hiilidioksidin sitomista voitaisiin lisätä huomattavasti, jos metsän hoito voitaisiin tehdä sen roskikseen heittämäni mapin mukaisesti eli valita aina puulaji ainoastaan metsänhoidollisin perustein. Nyt valinnan joutuu tekemään muilla perusteilla ja käteen jää pelkkä kuusi.

Tästä tulikin aasinsilta kepuun. Minusta näyttää, että kepu on nyt potkinut metsänomistajatkin joukoistaan sopulivaellukselle etsimään uutta kotia. Ei varmaan kerää kannatusta, että maaseudun ihmisten elämään vaikeutetaan. Polttoaineveroa korotetaan ja metsien hoitoa vaikeutetaan. Miksei Timpan anneta ampua niitä hirviä niin kuin parhaaksi näkee? Miksi ei muille jaeta vaikka  e-pillereitä, että voi tehdä pienen ruokintapaikan ja ripotella muonan sekaan vähän lisääntymisenestoainetta?

Todetaan nyt vielä lopuksi, ette te  lukijat mitään heikkolahjaisia ole. Vika on siellä pääkonttorissa, eikä vian tarvitse olla suuri jos se on päässä. Hoitakaa, että seuraava m-ministeri on metsäministeri. Metsäalan koulutuksen saanut ja käytännön kokemusta omaava, joka omistaa metsää hirvituhoalueella. Sitten alkaa tapahtua.

Kiitos, näkemiin  ja hyvää alkanutta metsävuotta kaikille!