Keskustelut Metsänomistus Luken metsävaratiedot Vastaa aiheeseen: Luken metsävaratiedot

Vastaa aiheeseen: Luken metsävaratiedot

Keskustelut Metsänomistus Luken metsävaratiedot Vastaa aiheeseen: Luken metsävaratiedot

Mittarimato

Veikkaisin, että tuo Metsäforestin tila-arviolaskuri käyttää tätä nykyä avointa metsävaratietoa, eli sitä samaa, joka on jokaisen ulottuvilla omilta tiloiltaan metsään.fi palvelussa. Ainakin samat kuviot siellä näkyyn tietoineen. Noilla muilla metsäfirmoilla ja OP-metsällä taitaa olla laskureissaan käytössä tuolta Lukelta saatavat tiedot. Jossain Luken sivuilla puhutaan, että metsävaratiedot on koostettu satelliittikuvista ja maastotiedoista yms. Eli ei ole välttämättä samaa keilausaineistoa jota käyttää metsäkeskus – joskaan en tiedä varmaksi sanoa.

Tuo Metsäforestin laskuri on muuttunut tässä aika hiljattain, ilmeisesti sekin käytti aiemmin Luken dataa. Nimittäin vajaa 2 vuotta sitten katselin erästä pientä metsätilaani, jolla oli tulossa ensiharvennus. Ko. vanha laskuri antoi arvoksi tilalle n. 20 000€. Sen jälkeen tein ensiharvennuksen josta tuli rahaa suurin piirtein tuo 20 000€. Nyt uudemmalla laskurilla ko. tilan arvo onkin harvennuksen jälkeen n. 30 000€. Kyllä harvennus kannattaa, sano!

KORJAUS: Siis UPM on ottanut ilmeisesti laskurissaan nuo avoimet metsävaratiedot, ei Metsäforest. Eli koko tämä höpinä koski siis UPM:n laskuria, en jaksa korjata koko juttua.