Keskustelut Metsänhoito Kysymys metsäojista Vastaa aiheeseen: Kysymys metsäojista

Vastaa aiheeseen: Kysymys metsäojista

Keskustelut Metsänhoito Kysymys metsäojista Vastaa aiheeseen: Kysymys metsäojista

harrastelija metsuri

Joo.Pikkuse tarkennusta. Kyseessä on kokonaisuudessaan joku 7 ha:n pläntti, joka on tavallaan semmoisessa kalliotaskussa, elikkä siellä laskuojan päässä on semmoinen kalliokieleke mikä pitäisi räjäyttää pois. Se 6 ha on joskus takavuosina ojitettu ja toimii hyvin. Se 1 ha jäi tekemättä, kun pidin sitä silloin niin alavana, en vaan idiootti silloin ymmärtänyt vaakittaa aluetta.

Viime kesänä ihmettelin kun metsässä hiippaili joku ihme ukko. Tuli kyllä esittelemään itsensä. Kertoi olevansa ympäristökeskuksesta. Kertoi suunnittelevansa alueelle ”pelastakaa maailma” allasta, elikkä  jotain humusten laskeutumisallasta. Annoin äijälle luvan tehdä allas mailleni. Eipä oo vielä allasta näkyny. Altaaseen tulisi kuitenkin kaikkiaan kymmenien hehtaarien vedet naapureittenkin puolelta.

Hommaanhan voisi kenties saada jotain tukiaisia. Se ympäristökeskuksen heebohan voisi tehdä tarvittavat suunnitelmat. Pelkkä ojitushan on kaakkupala. Räjäytyshommatkin onnistus vanhalta pioneerilta ihan ok, mutta miten ne sitten sinne kustannuksiin sotkisi???