Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas Vastaa aiheeseen: Kemin sellutehdas

Vastaa aiheeseen: Kemin sellutehdas

Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas Vastaa aiheeseen: Kemin sellutehdas

derHorst

Kyllähän Kemin tehdas luvan saa, jos sitä haetaan. Tuo korvaisi vanhan tehtaan ja sen takia päästöt eivät muodostu luvan esteeksi. Eri tilanne kuin Kuopiossa.

Nythän on alettu oikeuskäytännössä pikku hiljaa siirtyä aluepolitiikasta ympäristön suojeluun, mikä on hyvä asia. Vaikka se ei tällä palstalla kehuja kerääkään. Kun on kannattava hanke, niin silloin nuo ympäristöasiatkin pystytään laittamaan kuntoon. Huonoilla / kannattamattomilla hankkeilla eri juttu, kuten Talvivaarassa.

Vanhoille sellutehtaille muodostuu ihan uutta arvoa, kun katsotaan asiaa vähän pelkkää tuotantoa laajemmalti. Vanhan luvan (ympäristön kannalta surkeat ja toimijan kannalta hyvät) ehdot muodostunevat tulevaisuudessa kullan arvoisiksi. Sen takia kaikkea vähän heikoimmin kannattavaa tuotantoa ei ehkä kannata ajaa puritaanisesti alas, jos se kytkeytyy isomman kombinaatin toimintaan. Sisämaan laitoksia ei ehkä enempää ajetakaan alas ja tuo kääntyy suomalaisen metsänomistajan eduksi pitkällä aikavälillä.

Eli ennen kuin teilaa lupamääräyksiä tai oikeuden päätöksiä huoltoaseman pöydissä, niin kannattaa pohdiskella asioita vähän laajemmissa asiayhteyksissä.