Keskustelut Metsänhoito Koneistutus Vastaa aiheeseen: Koneistutus

Vastaa aiheeseen: Koneistutus

Keskustelut Metsänhoito Koneistutus Vastaa aiheeseen: Koneistutus

Itä-Suomi

Kiitos kysymyksestä, eilen meni koko päivä polttopuita tehdessä niin en ehtinyt vastaamaan kysymykseesi. Koneistutuksessa työmaa voi jäädä kesken seuraavista syistä:

avokivisyys,  vaikka kuvio soveltuu koneistutukseen voi silti paikoin olla pienialainen avokivinen kohta missä ei ole maa-ainesta ollenkaan, tässä tapauksessa paikka jää istutustyön ulkopuolelle ja luonto hoitaa ajallaan siihen metsikön. Suuremmilla kohteilla missä koneistutus onnistuu ja kivisyys estää istuttamisen osittain koneella, muokataan alue niiltä osin kuin se on mahdollista.

turvemaat, näissä ongelmaksi tahtoo tulla turvemaan kantavuus, mitä kosteammaksi  pohja menee(ojittamattomat paikat) silloinkin muokkaamme alueen ainoastaan.

taimet loppuu kesken, tämäkin ongelma on usein tullut eteen suuremmilla kohteilla ja etenkin jos kohde on kovin mäkinen siinä on taimien riittävyys hankala arvioida. Kartalla mitattu pinta-ala antaa väärän tiedon oikeellisesta taimimäärästä mäkisillä kuvioilla.  Kuviot missä loppuu taimet kesken, muokkaamme alueen ja istutustyön käy hoitamassa metsuri loppuun.

Koneistutuksessa kesken jäävä alue katsotaan aina tapauskohtaisesti mikä on keskeytyksen syy ja kuinka se ratkaistaan. Tähän mennessä olemme löytäneet kaikille osapuolille sopivan ratkaisun.