Keskustelut Harrastukset Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy? Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Keskustelut Harrastukset Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy? Vastaa aiheeseen: Polttopuut "täplittyy", missä juurisyy?

Pepe

Palataanpa alkuperäiseen aiheeseeni. Huomasin nyt keväällä täplittymistä myös kesällä hankkimassani havupuusahatavarassa, jotka säilöin ladossa. Näissäkin vain yläpuolinen pinta täplittyi. Sama ilmiö kuin halkojen kanssa. Varmaan koskea syksy ja jokin muu tekijä syynä.

Ensimmäistä kertaa kokeilin viime elokuussa rasiin kaatoa. Kolme viikkoa sai lehdet imeä puuta kuivaksi. Tein osan heti haloiksi kuivumaan ja kosteus% halkaisupinnalta oli 30-35%. Jos piti neljännen viikon rasissa kuivumassa, niin ei merkittävää muutosta. Nuo halot ovat kyllä talven ja kevään aikana kuivuneet erinomaisesti. Kosteus% oli 12-15 mitattuna tuoreesta halkaisupinnasta, jotka tein testimielessä. Mukavasti kalahtavat ja palavat.

Aisasin loput mitä en kerennyt tehdä syksyllä klapeiksi ja keväällä tein ne loputkin klapeiksi. Tuoreesta halkaisupinnasta mitattuna kosteus% on 20-22%.

Taidanpa tehdä elokuussa saman tempun seuraavallekin ensiharvennuskoivikolle.